Het Belang van Limburg

Geliefde Genkse dokter Eersels (82) overleden

-

Afgelopen weekend is in Genk dokter René Eersels overleden. De arts werd 82 jaar maar hij werkte, zolang zijn gezondheid­stoestand dat toeliet, letterlijk dag en nacht.

“René was onze ouderdomsd­eken”, vertelt dokter Rob Smeets, voorzitter van de huisartsen­kring Prometheus. “Iemand waar we enorm veel respect voor moeten hebben. Zoals dokter Eersels zijn er gewoon geen dokters meer. Dag en nacht stond hij ter beschikkin­g van zijn patiënten, zelfs op hoge leeftijd. En hij verhief zijn stem nooit. Een heel milde man, uniek in zijn soort.”

“Papa had zijn kabinet in Termien maar hij kwam eigenlijk overal in Genk en zelfs daarbuiten”, vertelt zoon Hans. “Hij was een heel sociale man, altijd vriendelij­k en heel aanwezig in Genk. Wat ik als arts enorm in hem bewonderde, is dat hij altijd - op welk uur dan ook- de telefoon opnam. Dat maakte hem enorm geliefd. De jongste twee jaar was hij zwaar ziek, waardoor hij zijn werk noodgedwon­gen moest afbouwen.”

Dokter René Eersels laat zijn vrouw Yvonne Frenssen achter. Ze hadden twee kinderen, waarvan er één is overleden. Er zijn ook twee kleinkinde­ren. De begroeting vindt plaats op donderdag en vrijdag van 19 tot 20 uur bij begrafenis­sen Remans, Hoogstraat 83 in Genk. De begrafenis vindt plaats in intieme kring.

 ?? FOTO RR ?? Dokter René Eersels
FOTO RR Dokter René Eersels

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium