Het Belang van Limburg

Regi kan eindelijk zijn anthem voor olympische atleten droppen

Vandaag is een speciale dag voor Regi Penxten. Het is de eerste keer sinds lange tijd dat hij live gaat spelen, én vandaag komt zijn anthem ‘Now’s the time’ voor de Belgische olympische atleten uit.

- HEUSDEN-ZOLDER Christof Rutten

Regi (45) is druk doende als we hem bellen. Met reden. Morgen speelt hij éindelijk nog eens live. In Zeebrugge op Grid.live. Zondag volgt een concert op Werchter Parklife en daarna stopt zijn zomertourn­ee op tal van andere locaties. En dus is het repeteren geblazen. “Nerveus? Niet echt, behalve dan misschien om het feit dat het een volledig nieuwe show is. Live, mét gastzanger­s, daar komt meer bij kijken dan bij een dj-set. Maar ik kijk er enorm naar uit, zeker omdat ik ondertusse­n vijf monsterhit­s heb gescoord die ik nog niet eens één keer live heb kunnen brengen. Now’s the time zal nog niet in de set zitten, te nieuw.”

Dat nummer maakte je op vraag van het Belgisch Olympisch Comité om atleten als Nina Derwael en co vanaf 23 juli in Tokio te steunen.

“Een hele eer. Anderhalf jaar geleden was het al klaar, want normaal gezien hadden de Olympische Spelen vorige zomer moeten plaatsvind­en in Tokio. Ik ben blij dat tenminste de single nu eindelijk kan gelost worden. Normaal gezien was ik zelf naar Tokio gereisd om het nummer daar samen met mijn Waalse collega-dj Mademoisel­le Luna te brengen voor de atleten in het Belgische hospitalit­y

house, maar nu er geen publiek naar de Spelen mag gaan, kan dat niet meer. Heel jammer, want ik heb wel iets met Tokio. Vorig jaar had ik er een residency in een club. Wie weet waren we er dan allemaal samen nog een feestje gaan bouwen. Ik heb bijvoorbee­ld vernomen dat zeilster Emma (Plasschaer­t, nvdr.) een echte Regi-fan is, leuk om te horen.”

Hoe begin je aan een olympisch anthem?

“Ik heb Tom Dawn naar mij laten komen, een Nederlands­e singersong­writer die ik via mijn label heb leren kennen. Hem hoor je zingen in het nummer. We hebben samen in mijn tuin de tekst geschreven. Het gaat over een klein jongetje met grote dromen. Zijn helden staan afgebeeld in magazines en op posters. Hij wil ook zo ver geraken, om dan uiteindeli­jk de vlam op zijn beurt door te geven aan de volgende generatie. Eens de tekst er was, kwam de muziek voor mij haast vanzelf: het moest vooral episch klinken. Omdat het een opdracht is voor een Belgisch team, was er Vlaamse en Waalse inbreng nodig. Ik dacht meteen aan Mademoisel­le Luna voor de samenwerki­ng. Toffe madam, goeie dj. Zij heeft meegewerkt aan de productie van het nummer.”

Ben je zelf sportief?

“Ik wandel. 365 dagen per jaar, of ik nu in Tokio zit of in HeusdenZol­der. Daarnaast doe ik ook fitnessoef­eningen om de rugspieren te ondersteun­en. Dat helpt wel, dan zie je er wat strakker uit. Maar een sportkijke­r ben ik maar deels. Alleen als er grote evenemente­n zijn zit ik voor de buis. EK, WK, Olympische Spelen, dat soort dingen. Soms ook F1. Een voetbalfan van een bepaalde club ben ik niet. De eerste keer toen ik in een voetbalsta­dion terechtkwa­m, was om er op te treden.”

Hoe gaat het met de Regi Academy?

“Goed! We hebben afgelopen weekend de eerste drie aflevering­en opgenomen. Er is héél veel respons gekomen en de eerste selectie van 32 kandidaten is gemaakt. Nu is het op naar de halve finale, en dan de finale.”

Op 3 september 2021 sluiten Mademoisel­le Luna en Regi de 45e Allianz Memorial Van Damme in het Koning Boudewijns­tadion af met het Team Belgium anthem.

 ?? FOTO RR ?? Regi maakte het nummer samen met zijn Waalse collegadj Mademoisel­le Luna.
FOTO RR Regi maakte het nummer samen met zijn Waalse collegadj Mademoisel­le Luna.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium