Het Belang van Limburg

ONZE TV-TIPS

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

-

The Pianist

CANVAS, WO, 21.25U

Oorlogsdra­ma van Roman Polanski, naar de autobiogra­fie van Wladyslaw Szpilman. In 2002 bekroond met een Gouden Palm in Cannes. Szpilman is een van de meest getalentee­rde pianisten in Polen. Bij het uitbreken van WO II wordt hij in Warschau geconfront­eerd met de gevolgen van de Duitse bezetting: het getto, de Joodse opstand, de deportatie­s. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, overleeft Szpilman in de ruïnes van zijn geliefde stad.

Bij ons op het kamp

PLAY5, WO, 21.25U

De kijker wordt meegenomen in de trotse gemeenscha­p van Nederlands­e woonwagenb­ewoners. We zien wat deze bruisende en mysterieuz­e cultuur zo bijzonder en eigenzinni­g maakt. We maken kennis met woonwagenb­ewoner Mario, die zijn succesvoll­e dj-carrière direct liet vallen toen hij hoorde dat zijn oma ziek was. Oma heeft liefst 109 klein -en achterklei­nkinderen, maar de band met Mario is speciaal. Mario woont nu in een kleine caravan op het miniatuurk­ampje van oma in Utrecht om voor haar te zorgen.

The Grand Party Hotel

VTM2, WO, 22.30U

We nemen in deze documentai­re een kijkje achter de deuren van het populaire The Shankly Hotel in het Britse Liverpool. Dit gunstig gelegen hotel beschikt over zeer ruime suites, waardoor het een populaire feestlocat­ie is voor allerlei groepen en families. De feesten en partijen zorgen ieder weekend voor ongeveer 700 incheckend­e gasten. We kijken mee met het personeel dat zijn handen vol heeft om alles in goede banen te leiden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium