Het Belang van Limburg

Doolhof in Paal leidt je naar glas Duvel

Bij kinderboer­derij De Merelhoeve in Paal kan je vanaf zondag wandelen door een maisdoolho­f in de vorm van een Duvelglas. Uitbaters Emiel en Modest Meelberghs zijn dan ook echte fans van het bekende bier.

- Zahra Boufker

Bij De Merelhoeve in Paal kon je vorige zomer voor de eerste keer fietsen door de mais. Dit jaar wilden broers Emiel en Modest Meelberghs iets nieuws om hun gasten te verrassen. Als echte Duvelliefh­ebbers kwamen ze op het idee om in het maisveld een wandelgang te maken in de vorm van een Duvelglas. “We hebben contact opgenomen met brouwerij Moortgat om te vragen of we ons idee mochten uitwerken”, vertelt Modest. “Ze waren meteen enthousias­t. We hebben dan de afmetingen van het Duvelglas bij hen opgevraagd en die tekening vergroot tot een wandelgang van 30 meter diameter. We hebben zelfs het rode logo van Duvel in ons ontwerp opgenomen. Verloren lopen in een Duvelglas, alleen al het idee is heerlijk.”

Kunst

Maar er valt nog meer te beleven in het maisdoolho­f dit jaar. “Zondag gaan we officieel open. Tegen dan hangen we verspreid over het doolhof dertien kunstwerke­n. Zo kunnen bezoekers tijdens hun wandeling genieten van kunst tussen de mais. Mijn vrouw is lid van kunstacade­mie Meylandt, afdeling Tessenderl­o. Ze kregen daar de opdracht om twee levensecht­e portretten te maken van een mens en van een dier. Ik wilde die tentoonste­llen in het doolhof en toen bleken ook andere kunstenaar­s geïnteress­eerd. Wij hebben de werken zo ingepakt dat ze bestand zijn tegen slecht weer.” Nog voor de kunstwerke­n aan palen werden ophangen, kreeg het doolhof echter al ongewenst bezoek. “We hadden maandag alle palen klaargezet zodat we er dinsdag de kunstwerke­n op konden monteren. Dinsdagoch­tend bleken zes palen verdwenen. Jammer dat mensen zich hier mee bezighoude­n. Maar we laten het niet aan ons hart komen. Zondag zullen alle kunstwerke­n er hangen. En ook Duvelbier zal niet ontbreken.”

→ Maalbeekst­raat in Paal, alle dagen open van 10 tot 22 uur in juli en augustus, in september enkel op woensdag en in het weekend.

 ?? FOTO ZB ?? Het doolhof is een kunstwerkj­e op zich, maar stelt ook kunst tentoon van kunstacade­mie Meylandt.
FOTO ZB Het doolhof is een kunstwerkj­e op zich, maar stelt ook kunst tentoon van kunstacade­mie Meylandt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium