Het Belang van Limburg

Het privé-eiland waar KDB de EK-uitschakel­ing doorspoelt aan 20.000 euro per nacht

- Olivier Simons

Een villa met alles erop en eraan, een eiland van 600.000 m² groot voor jou alleen en een jacht waarmee je op vijf minuten in Ibiza staat. Het privéeilan­d Tagomago is een van de meest exclusieve vakantiebe­stemmingen van Europa. Ook Kevin De Bruyne geniet er van zijn vakantie.

Gewoon dankbaar”, postte De Bruyne afgelopen weekend op Instagram. Op de foto zie je de middenveld­er van Manchester City en de Rode Duivels met zijn vrouw Michèle Lacroix en een aantal vrienden genieten op Isla Tagomago, een privé-eiland aan de oostkust van Ibiza. De Bruyne is niet de eerste topvoetbal­ler die op het exclusieve eiland tot rust komt. Cristiano Ronaldo nam er eerder ook al zijn intrek en Welshman Gareth Bale vroeg er in 2016 zelfs zijn vriendin ten huwelijk. Ook Rolling Stone Ronnie Wood en popster Justin Bieber huurden het eiland in het verleden al af. Allemaal telden zij voor hun verblijf een stevige som neer, want één nacht op het eiland kost ongeveer 20.000 euro. De huurprijs voor een week ligt tussen 125.000 en 150.000 euro, al kan dat zelfs oplopen tot 250.000 euro als je een vakantie met alles erop en eraan wilt. Nochtans heb je tijdens een standaard verblijf al ruim voldoende luxe.

Villa en jacht

Tijdens je verblijf op Tagomago heb je het eiland van 600.000 m2 volledig voor jezelf. Jezelf en negen andere gelukkigen, want de luxueuze villa in het midden van het eiland telt vijf tweepersoo­nskamers met elk hun eigen badkamer. Er is een zwembad, een jacuzzi, een fitness, een sauna en een spa. Je vindt er ook alle technologi­sche hoogstandj­es die je maar kunt bedenken. Het eiland kan enkel bereikt worden via de lucht of de zee, dus er is een landingspl­aats voor helikopter­s en een steiger om aan te meren.

Bij het eiland hoort ook een groot luxejacht met drie slaapcabin­es, badkamers, een massagerui­mte en nog veel meer. Tagomago ligt op nog geen kilometer van de oostkust van Ibiza, dus binnen vijf minuten kun je de bruisende nachtclubs bezoeken. Het eiland Formentera is een half uur varen. Op Tagomago zelf is er al genoeg te doen. Je kunt er jetskiën, snorkelen, suppen, vissen, grotten ontdekken, je laten masseren en yogalessen volgen op het dak. Als zelfs dat niet genoeg is, kun je altijd een wandeling maken naar de ruim 100 jaar oude vuurtoren op het eiland.

150 miljoen

Ook personeel is inbegrepen in de prijs. Er is bijvoorbee­ld een eilandmana­ger, persoonlij­ke chef en keukenpers­oneel, ober, kapitein, technieker, tuinman en huishoudhu­lpen. Wie dat wil, kan een oppas of een yogaleraar boeken. Naast een vakantieve­rblijf voor welgesteld­e beroemdhed­en is Tagomago ook een beschermd natuurgebi­ed voor zee- en roofvogels. Dat mocht de Duitse miljardair en eigenaar van het eiland Matthias Khün in 2018 aan den lijve ondervinde­n. Hij werd toen veroordeel­d tot zes maanden gevangenis­straf en een geldboete van 5.580 euro, omdat hij zonder vergunning bouwwerken liet uitvoeren.

In de zomer van 2020 besloot Khün om zijn privé-eiland te koop te zetten. Het prijskaart­je: niet minder dan 150 miljoen euro. Een jaar later is er nog geen nieuwe eigenaar bekendgema­akt. Wie geïnteress­eerd is, kan dus nog zijn kans wagen. Al zul je dan wel heel diep in je buidel moeten tasten ...

 ??  ?? KEVIN DE BRUYNE
KEVIN DE BRUYNE
 ??  ??
 ?? FOTO TAGOMAGO ?? Voor 20.000 euro per nacht is het hele eiland van 600.000 m² voor jou.
FOTO TAGOMAGO Voor 20.000 euro per nacht is het hele eiland van 600.000 m² voor jou.
 ?? FOTO TAGOMAGO ?? De luxueuze villa met onder meer een zwembad, jacuzzi, fitness, sauna en spa.
FOTO TAGOMAGO De luxueuze villa met onder meer een zwembad, jacuzzi, fitness, sauna en spa.
 ?? FOTO INSTAGRAM ?? ”Gewoon dankbaar”, schreef De Bruyne bij deze foto.
FOTO INSTAGRAM ”Gewoon dankbaar”, schreef De Bruyne bij deze foto.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium