Het Belang van Limburg

Jong CD&V gooit de stembus op Tinder

- Yves Lambrix

VERKIEZING­EN BRUSSEL Het Vlaams Parlement heeft woensdag de opkomstpli­cht bij lokale en provincial­e verkiezing­en afgeschaft. Tot groot ongenoegen van Jong CD&V keurde de moederpart­ij dit mee goed.

Jong CD&V verzet zich al langer tegen de plannen van de Vlaamse Regering om de opkomstpli­cht voor provincial­e en lokale verkiezing­en af te schaffen. Woensdag werd het decreet tijdens de plenaire zitting toch goedgekeur­d. “Bij recente verkiezing­en in Frankrijk bleek de opkomst historisch laag. Daarnaast schreven meer dan 20 politicolo­gen onlangs een open brief waarin ze de afschaffin­g van de opkomstpli­cht een ‘historisch­e fout’ noemen”, zegt jongerenvo­orzitter Kevin Maas. De Maasmechel­aar gelooft niet dat dit een versterkin­g van de lokale democratie betekent. “Dit nieuwe decreet zal de kwetsbare groepen in onze maatschapp­ij uitsluiten en dat is niet waar wij voor staan.”

Tinder-profiel

Via een Tinder-profiel probeert Jong CD&V de stembus toch te matchen aan kiezers. In de bio staat te lezen dat de stembus op zoek is naar kiezers voor een langdurige en serieuze relatie. De stembus zelf heeft ook wat kwaliteite­n in de aanbieding: hij kan goed luisteren en kijkt niet naar (politieke) kleur. Zijn favoriete lied is Go Your Own Way van Fleetwood Mac.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium