Het Belang van Limburg

Na precies 40 jaar: Breetec investeert 1,2 miljoen euro in groei

Het familiebed­rijf Breetec uit As, actief in de metaalbouw voor de industrie, heeft 1,2 miljoen euro geïnvestee­rd in de uitbreidin­g van het bedrijf. En dat dag op dag 40 jaar na de oprichting van het bedrijf.

- Dominiek Claes

Het was op 15 juli 1981 dat ingenieur Pierre Beckers samen met zijn rechterhan­d André Lippens het bedrijf in Bree uit de grond stampte. Precies 40 jaar later heeft Breetec, ondertusse­n verkast naar As, internatio­nale faam weten te verwerven in de metaalbouw. Samen met het dochterbed­rijf in Tsjechië stelt Breetec momenteel 75 mensen tewerk. Eén van de specialite­iten van Breetec is de productie van ademventie­len voor silo’s. Daarnaast is het bedrijf actief als maatwerkle­verancier in de metaalbouw: staal, roestvast staal en aluminium. Sinds 2015 hebben zoon Koen (39) en dochter Sandra Beckers (43) als tweede generatie de fakkel overgenome­n. Ook André Lippens is nog steeds aan boord als verantwoor­delijke voor de poot in Tsjechië. Koen is samen met Jan Meyers verantwoor­delijk voor de montage en metaalbouw, terwijl zus Sandra de financiën, kwaliteit en veiligheid bewaakt.

Water

“Eigenlijk was de uitbreidin­g van dit bedrijf ons eerste project toen wij de zaak van onze vader overnamen”, zegt Koen Beckers. “We werden er toen meteen ingesmeten”, getuigt zijn zus Sandra. “Vader stapte uit het bedrijf, we waren druk bezig met de oprichting van onze afdeling in Tsjechië, we kochten de gronden voor de uitbreidin­g die we vandaag hebben gerealisee­rd én we werden door hackers voor 80.000 euro in de zak gezet. Het was meteen alle hens aan dek”, kan ze er nu mee lachen. “Een fameuze uitdaging, maar uiteindeli­jk is alles goed verlopen.” De onderteken­ing van het contract met de aannemer dateert van 13 maart 2020, precies de dag waarop in ons land de eerste lockdown werd afgekondig­d. “De aannemer vroeg ons nog of we wel zeker waren”, blikt Sandra terug. “Hij had ons telefoontj­e niet meer verwacht. Eind augustus, begin september 2020 zijn we gestart met de afbraak en opbouw. Negen maanden later was het pand klaar.”

Extra jobs

Vrijdag wordt de nieuwbouw met een personeels­feest gedoopt. “Dankzij de 1.000 m2 extra ruimte kunnen we nu grotere projecten aan, kunnen we ons beter organisere­n en de kwaliteit nog beter bewaken”, zegt Koen Beckers. “Met andere woorden, we zijn klaar voor de groei.” Op korte en langere termijn zoekt Breetec 10 tot 15 extra medewerker­s. “Ik weet het, iedereen schreeuwt om dit soort technische profielen zoals monteurs en lassers. Toch zien wij het zitten. We spelen onze familiewaa­rden daarbij helemaal uit. Onze bedrijfssl­ogan luidt dan ook: Our family tree is made of metal. We lossen alle problemen als een team op.”

 ?? FOTO RR ?? Broer en zus Koen en Sandra Beckers: “De aannemer vroeg ons nog of we wel zeker waren van onze plannen.”
FOTO RR Broer en zus Koen en Sandra Beckers: “De aannemer vroeg ons nog of we wel zeker waren van onze plannen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium