Het Belang van Limburg

Slachtoffe­r chaletmoor­d zat in internatio­nale oldtimerbe­nde

-

Een 21-jarige Riemstenaa­r en een 23-jarige Nederlande­r die in Maasmechel­en woont, zijn aangehoude­n in het grootschal­ige onderzoek naar een bende die oldtimers stal in Duitsland.

Het onderzoek naar de bende startte in de zomer van vorig jaar nadat de Duitse politiedie­nsten een sterke toename van diefstalle­n van oldtimers merkten, zo werd woensdag meegedeeld tijdens een persconfer­entie in Düsseldorf. Liefst 57 diefstalle­n van voertuigen, waaronder Porsches 911 en Mercedesse­n Pagode, konden aan de bende worden gelinkt, waaronder 20 in Düsseldorf en 18 in Keulen. De waarde van de oldtimers en motoren wordt geschat op een slordige 4 miljoen euro. De speurders gaan ervan uit dat de gestolen oldtimers grotendeel­s zijn gedemontee­rd en dat de dure reserveond­erdelen daarna met winst zijn doorverkoc­ht.

De Duitse politie kreeg twintig verdachten in het vizier, van wie er begin deze week vijf werden opgepakt en aangehoude­n: drie in Nederland en twee in onze provincie. Zij zullen aan Duitsland worden uitgelever­d.

Doodgestok­en

Eén van de andere verdachten is inmiddels overleden, een 23jarige Nederlande­r die begin februari vermoord werd aangetroff­en in een chalet in het bungalowpa­rk Sonnevijve­r in Rekem bij Lanaken. Tijdens een uit de hand gelopen ruzie, werd hij doodgestok­en door zijn vader die zich later aangaf bij de politie in Sittard en nog voor zijn uitleverin­g aan ons land zelfmoord pleegde in zijn cel.

Op verzoek van de Duitse politie werden in onze provincie begin deze week huiszoekin­gen verricht in Genk, Lanaken, Maasmechel­en en Riemst. Tijdens de hele gerechteli­jke operatie in België, Nederland en Duitsland werden onder meer 9.000 euro, tal van sieraden, een waardevol horloge (Rolex) en 57 mobiele telefoons in beslag genomen. In de loop van het onderzoek werden eerder ook al 17 voertuigen in beslag genomen, waaronder in Lanaken waar in garageboxe­n enkele gestolen Porsches stonden gestald.

OVERSTROMI­NGEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium