Het Belang van Limburg

Onderzoek naar veiligheid van arbeiders bovenop nieuwe kanaalbrug

- Zahra Boufker

Op de nieuwe kanaalbrug van Beringen waren maandag een paar schilders boven op de brug aan het werk. Op beelden van omstanders lijkt het alsof de mannen geen beveiligin­g hadden om op grote hoogte te werken.

Het lijkt of op de hoge brug arbeiders staan die er elk moment van kunnen afvallen. “Toen wij dat zagen, waren we toch erg onder de indruk. We hadden schrik dat er iets akeligs zou gebeuren. We dachten even dat het om stuntmanne­n ging. Volgens ons hadden ze geen beveiligin­g aan en liepen ze gewoon over de brug terwijl ze aan het schilderen waren”,vertelt een getuige die liever anoniem wil blijven. Een andere getuige die in de buurt woont, zag hoe de mannen in een hoogtewerk­er naar boven werden gebracht. “Op die hoogte mensen zien lopen is toch wel straf.”

De Vlaamse Waterweg heeft ondertusse­n contact gehad met de aannemer. “We hebben de aannemer gevraagd wat er zich precies heeft plaatsgevo­nden”, aldus Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg. “In dergelijke situaties worden de mensen beveiligd met een levenslijn die gespannen is bovenop de structuur. De mensen worden dan aangelijnd met een valbeveili­ging. We kunnen op basis van de ontvangen beelden niet vaststelle­n of dit ook zo gebeurd is. Er is nu een intern onderzoek opgestart bij de aannemers.”

 ?? FOTO RR ?? Omstanders maakten beelden van de arbeiders die op grote hoogte aan het werk waren. De Vlaamse Waterweg onderzoekt of ze beveiligd waren.
FOTO RR Omstanders maakten beelden van de arbeiders die op grote hoogte aan het werk waren. De Vlaamse Waterweg onderzoekt of ze beveiligd waren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium