Het Belang van Limburg

Ook aanvraag voor Jumbo in Heers

-

Jumbo heeft intussen ook een vergunning­saanvraag ingediend voor een nieuwe vestiging naast de autokeurin­g in Heers. De winkel zou goed zijn voor een zestigtal jobs.

De nieuwe Jumbo komt op de Steenweg in Heers, net op de taalgrens, naast de autokeurin­g. Het wordt de eerste Jumbo in het zuiden van Limburg. Voor de bouw van de supermarkt verdwijnen de panden van Bristol, Gympoint en Prijzenklo­pper. Het rechthoeki­ge gebouw neemt evenwel niet dezelfde winkelruim­te in van deze drie panden. Wel wordt de parking uitgebreid. De Action blijft gewoon open.

“De komst van Jumbo naar Heers zal de lokale economie een boost geven. Zo’n grote winkel zal meer mensen aantrekken waardoor ze automatisc­h ook meer gaan winkelen en consumeren in de rest van Heers. Dit zal onze lokale handelaars alleen maar ten goede komen”, denkt burgemeest­er Kristof Pirard (VLDumont). “In voorafgaan­de gesprekken hebben we ook aangedrong­en op lokale tewerkstel­ling. Deze Jumbo zou 60 mensen aanwerven, wat wij als gemeente zeer belangrijk vinden.”

Twee kilometer verderop, aan de andere kant van de Steenweg, bouwt Colruyt Group momenteel een OKay. “Ook hier rekenen we op jobs voor lokale mensen en extra ademruimte voor de Heerse economie.” Bij Unizo Heers wilde niemand reageren omdat ze nog niet op de hoogte zijn van de plannen. De plannen liggen voor de duur van het openbaar onderzoek ter inzage bij de gemeente.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Prijzenklo­pper, Gympoint en Bristol zouden plaats ruimen voor de nieuwe supermarkt. De Action blijft gewoon open.
FOTO JOZEF CROUGHS Prijzenklo­pper, Gympoint en Bristol zouden plaats ruimen voor de nieuwe supermarkt. De Action blijft gewoon open.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium