Het Belang van Limburg

Dodentol loopt uur na uur op

-

Bij het noodweer in ons land zijn tot nu toe al minstens twaalf personen om het leven gekomen. Zeker vier mensen waren gisterenav­ond nog vermist.

De Luikse stad lijkt op het eerste gezicht het zwaarst getroffen: daar werden gisterenav­ond al vijf doden geteld. Het gaat telkens om lichamen die door de hulpdienst­en aangetroff­en werden toen ze hulp gingen bieden in huizen. Allemaal zouden ze door het stijgende water verdronken zijn. Ook in

werden gisterenav­ond twee overleden personen aangetroff­en. In dezelfde politiezon­e werd in ook het lichaam van een vrouw aangetroff­en.

In liep een reddingsac­tie

Pepinster

Verviers

Chaudfonta­ine

Trooz

verkeerd af. Een boot van de Gentse brandweer - die ondersteun­ing bood - hielp drie mensen van het dak van hun woning, maar de boot kapseisde. De vijf brandweerm­annen konden zich in veiligheid brengen, de drie burgers waren gisterenav­ond nog vermist. Anderhalf uur later werd het lichaam van een man gevonden onder een ingestorte brug, meegesleur­d door de rivier Vesder. Of het om een van de drie vermisten gaat, wordt onderzocht.

Zwemband

Philippevi­lle

Een vijftiger uit kwam om het leven toen hij een verstopte afvoerpijp in zijn straat probeerde vrij te maken. De man werd door het water meegesleur­d en dood aangetroff­en aan de andere kant van de pijp, die onder een weg loopt. In daalde Eric Flohimont (62) af in zijn kelder, allicht om enkele spullen in veiligheid te brengen of om de elektricit­eit uit te schakelen. Maar de poort van zijn garage begaf het onder de druk van het water, waarna de kelder in geen tijd onderliep. De man verdronk. De 22-jarige Angelo Heuer uit

is om het leven gekomen nadat hij woensdagav­ond met een zwemband in het kolkende water in zijn straat was gedoken. Hij werd meegesleur­d door een afvoerpijp. Zijn lichaam werd later die avond teruggevon­den.

Verder was een 15-jarig meisje dat woensdagav­ond meegesleur­d werd door een rivier tijdens een zomerkamp in gisterenav­ond nog altijd vermist.

Eupen

Aywaille

Rendeux

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium