Het Belang van Limburg

Geviseerd”

-

“In deze wereld denken ze dat je slechte bedoelinge­n hebt als je alleen maar sterk rijdt.”

Feit is dat de resultaten van Bahrain Victorious al enige tijd opzien baren. Damiano Caruso ging van een carrière als knecht naar een tweede plaats in het algemene klassement van de Giro. Mark Padun won na een tegenvalle­nd voorjaar ineens de laatste twee etappes van de Dauphiné. In de Franse krant Le Parisien verklaarde een anonieme bron uit het peloton toen: “We voelen ons allemaal idioten. Het doet ons terugdenke­n aan de jaren 2000. Dat Padun huishoudt op La Plagne, is nog tot daar aan toe. Maar hij heeft niet eens het fatsoen om zich de volgende dag te verstoppen. Maar ja, zolang je geen bewijs hebt, blijf je maar stil.” Ook in deze Tour vertelde een ploegleide­r ‘off the record’ dat hij de prestaties van Bahrain “er ver over vond.”

Selectieve verontwaar­diging

Billy Reynders vindt de verwonderi­ng of verontwaar­diging over de resultaten van Bahrain Victorious heel selectief: “Als het alleen maar op uitslagen is gebaseerd, dan ken ik er andere waar ik eens op bezoek zou gaan.”

Bij Bahrain Victorious is alleen teambaas Milan Erzen ooit concreet aan doping gelinkt. Hij bestelde een centrifuge bij Mark Schmidt, spilfiguur in operatieAd­erlass. Maar het was nooit duidelijk waarvoor die is gebruikt. De ploeg beraadt zich over gerechteli­jke stappen. Billy Reynders is geen betrokken partij, maar hij verwacht wel dat Teuns eerstdaags zijn gsm terugkrijg­t. “In België leest de politie op een uur een gsm uit waarin hele ladingen coke zijn gepasseerd. En in Frankrijk zou het twee maanden duren. Dat is machtsvert­oon. Als die gsm niet snel terugkomt, mogen ze zich aan een briefje van mij verwachten.”

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Donderdago­chtend hadden de bus en auto’s van Bahrain Victorious meer bekijks dan op andere dagen.
FOTO EPA-EFE Donderdago­chtend hadden de bus en auto’s van Bahrain Victorious meer bekijks dan op andere dagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium