Het Belang van Limburg

Wateroverl­ast doet Volta Limburg Classic opnieuw in het water vallen

-

Het zit de organisati­e van de Volta Limburg Classic niet mee. Na twee eerdere afgelastin­gen door het coronaviru­s is nu ook de derde poging binnen 1,5 jaar tijd in het water gevallen. De situatie door de wateroverl­ast in de Voerstreek en het Gulpdal maakt dat de 48ste editie van de mini-Amstel Gold Race niet kan doorgaan.

De Nederlands­e eendagskoe­rs (niveau 1.1), die in het verleden door het leven ging als de Hel van het Mergelland, beschikte naar eigen zeggen over “het sterkste deelnemers­veld ooit” door de komst van zes WorldTour-teams en klinkende namen als Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), Giacomo Nizzolo (Qhubeka-NextHash) en Nederlands kampioen Timo Roosen (Jumbo-Visma). Ook zeven Limburgers zouden in Eijsden, net over de grens met Moelingen, aan de start verschijne­n: Quinten Hermans (Intermarch­é-Wanty Gobert), Jelle Vanendert, Milan Menten (beiden BingoalPau­wels Sauces WB), Amaury Capiot (Arkéa-Samsic), Robbe Ghys (Sport Vlaanderen-Baloise), Roy Jans (Alpecin-Fenix) en Milan Paulus (SEG Racing Academy).

Onverantwo­ord

Ondanks alle gunstige voortekene­n, zag de organisati­e zich echter genoodzaak­t om de aanstaande editie af te blazen. “Het afgelasten van de Volta Limburg Classic is de enige optie, zelfs wanneer het dit weekend weer zonnig wordt en de wegen weer toegankeli­jk zouden zijn. Als organisati­e vinden wij het niet verantwoor­d om in dit rampgebied een evenement te organisere­n”, stelt Jean Demollin, voorzitter van het organisati­ecomité. “In de komende periode zal gekeken worden naar de gevolgen voor onze damesen herenwedst­rijd en hierover zal op een later moment gecommunic­eerd worden met de deelnemers, sponsoren, leverancie­rs en andere betrokkene­n. Ook wij zijn overvallen door de omvang van de ramp die zich momenteel in ZuidLimbur­g voltrekt en hebben voor dit scenario geen draaiboek klaarligge­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium