Het Belang van Limburg

“Naast de boksring hou ik dit café voor fietsers en wandelaars open”

-

Hij is tweevoudig wereldkamp­ioen kickboksen, maar naast de boksring is Levi Kuyken (27) een aimabele cafébaas die zijn gasten met een lach ontvangt in fietscafé Dikke Lowie. Met zijn café mikt Levi vooral op fietsers en wandelaars die in groten getale passeren in de buurt.

Wie afgaand op de naam een corpulente Lowie denkt aan te treffen, is eraan voor de moeite. “Lowie verwijst naar een lokale, bijna mythische figuur die hier vroeger de zaak uitbaatte en een goede band onderhield met de schippers”, legt huidig uitbater Levi uit. Het fietscafé ligt vlakbij het kruispunt van het kanaal Bocholt-Herentals en het kanaal naar Beverlo. De natuur in de buurt zorgt voor een idyllische omgeving. “Al acht jaar baat ik deze zaak uit”, vertelt Levi. “Omdat we verbouwing­splannen koesteren, hebben we nu voor zo’n drie jaar een tijdelijk terras ingericht langs het kanaal. Het is eigenlijk een noodoploss­ing, maar het blijkt een toplocatie die we graag zouden behouden.”

Zelfbedien­ing

Levi mikt met zijn café op fietsers en wandelaars. “We liggen hier vlakbij verschille­nde fiets- en wandelrout­es”, aldus Levi. “We willen in de eerste plaats een rustpunt zijn waar mensen even op krachten kunnen komen. We werken hier ook met zelfbedien­ing, een aanpak die efficiënt werkt.” Levi is naast horeca-uitbater ook beroepsbok­ser. “In de zomer ligt de competitie stil en dus zocht ik een bezigheid waarbij ik de handen uit de mouwen kon steken. Ik open hier alleen van mei tot eind september, afhankelij­k van het weer.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium