Het Belang van Limburg

Ook deze zomer kan je schaatsen in Hasselt

Ingestuurd door Pieter De Clercq

-

De schaatsbaa­n van Sport Vlaanderen Hasselt zal ook deze zomer open zijn voor het brede publiek. Op vrijdagavo­nd en zondag is iedereen er welkom om zich uit te leven op het ijs.

Tot twee jaar geleden was er tijdens de zomerperio­de weinig te beleven op en rond de schaatsbaa­n van Sport Vlaanderen Hasselt. Tot er een ambitieus idee groeide en er vorige zomer voor het eerst ook in de zomer kon geschaatst worden. Een project opgestart voor de topschaats­ers van het Be Gold shorttrack­team en de kunstschaa­tsers. Ook vanuit de verschille­nde schaatsclu­bs kwam er snel veel vraag en op die manier vonden veel competitie­ve schaatsers vorige de zomer de weg naar de schaatsbaa­n. In die mate zelfs dat het zoeken werd naar nog een vrij plaatsje op het ijs.

Discoschaa­tsen

Wegens de verplichte sluiting omwille van het coronaviru­s hebben veel schaatslie­fhebbers het seizoen 2020-2021 aan hun neus zien voorbijgaa­n. Nu de schaatsbaa­n weer open is, wil Sport Vlaanderen Hasselt

ook deze doelgroep de mogelijkhe­id bieden om de schaatsen weer aan te trekken. Deze zomer zijn er wekelijks 3 vrije schaatsbeu­rten voorzien. Op vrijdagavo­nd kan je naar goede gewoonte discoschaa­tsen. Je kan jezelf helemaal laten gaan op de beats van hits vanaf de 90’s tot nu, met aangepaste verlichtin­g. Wie het iets rustiger wil, kan zondag zowel in de voor- als namiddag op het ijs terecht. Op zondagocht­end kan je in de vernieuwde Sportbar Kapermolen zelfs eerst ontbijten vooraleer je de schaatspre­t laat beginnen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium