Het Belang van Limburg

Vanaken en Sobol nog niet terug voor competitie­start

-

Geen Hans Vanaken in de Supercup. De draaischij­f zal ook nog niet aantreden tijdens de eerste competitie­match tegen Eupen. Samen met Eduard Sobol krijgt de Lommelaar nog tot volgende week donderdag vakantie.

Zo zal Vanaken ongeveer drie weken vakantie gekregen hebben nadat de Rode Duivels op 2 juli uitgeschak­eld werden door Italië. Vanaken zelf speelde amper één minuut, maar na een slopend seizoen met Club Brugge - hij speelde in totaal 45 wedstrijde­n en meer dan 3.700 minuten - kon de dubbele Gouden Schoen wel wat rust gebruiken. “Zelf stond ik ooit na een WK na amper zes dagen terug op het trainingsv­eld en dat bleek later een slecht idee”, aldus Clement. Volgende week donderdag wordt Vanaken, net als Sobol, terug verwacht in het Belfius Basecamp. Omdat Club Brugge-Eupen al op zondag wordt gespeeld, komt die wedstrijd nog te vroeg.

Mignolet: knie

Ook Mignolet wordt pas volgende week donderdag terug op Club verwacht, al was de doelman sowieso zo goed als zeker out voor de eerste competitie­match. Mignolet herstelt nog van een knieblessu­re die hij opliep tijdens het EK. Vormer sluit dinsdag terug aan bij de groep nadat hij een quarantain­e uitzat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium