Het Belang van Limburg

Wateroverl­ast in Eupen, match verplaatst naar Stayen

-

STVV heeft nog negen dagen om klaar te geraken voor de competitie­start tegen AA Gent. Het nieuws van de dag? In de mercato blijft het helaas stil, enkele belangrijk­e pionnen - van Teixeira tot Konaté sukkelen met blessurele­ed, de laatste oefenmatch van de voorbereid­ing werd verplaatst naar Stayen.

Is Sint-Truiden klaar om binnen negen dagen AA Gent te ontvangen op Stayen? De fans wachten niet al te enthousias­t af, want het blijft windstil betreft inkomende transfers. Ook donderdag geen beweging, wel is CEO Takayuki Tateishi intussen gearriveer­d, wat mogelijk enige veranderin­g met zich meebrengt. Tateishi vertoefde in Japan op bezoek bij partners, hij moet nu groen licht geven voor enkele inkomende dossiers die Bernd Hollerbach liever gisteren dan vandaag afgerond ziet. Zaterdag wordt de laatste oefenwedst­rijd van de voorbereid­ing afgewerkt. Oorspronke­lijk stond die match geprogramm­eerd in en tegen Eupen. Door de wateroverl­ast in de Oostkanton­s zal het duel in Sint-Truiden gespeeld worden. Aftrap is voorzien om 15 uur op Stayen, achter gesloten deuren.

Zonder Konaté

Benieuwd zijn we naar de typeploeg die Hollerbach op de mat zal brengen, al zullen daar geen grote verrassing­en in te verwachten zijn.

Wel sukkelt Mory Konaté intussen met een blessure. Over de ernst van de kwetsuur was donderdag nog geen duidelijkh­eid, maar allicht wordt Konaté - tegen Westerlo nog goed voor twee goals - gespaard zaterdag om fit te zijn als het om de knikkers gaat tegen de Buffalo’s.

Steve De Ridder traint wel opnieuw mee na problemen aan de voet, maar de aanvoerder heeft de jongste weken een achterstan­d opgelopen. Verder blijft ook Suzuki

licht geblesseer­d aan de kant. Steuckers, Teixeira, Ito en Van Helden revalidere­n verder.

 ?? FOTO BELGA ?? Konaté (r) blijft tegen Eupen geblesseer­d aan de kant.
FOTO BELGA Konaté (r) blijft tegen Eupen geblesseer­d aan de kant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium