Het Belang van Limburg

Anderlecht verrast met komst van Raman

-

Benito Raman (26) is de nieuwe spits van Anderlecht. Hij komt over van Schalke 04 en tekende voor 3 jaar met optie.

Anderlecht zoekt sinds het vertrek van Lukas Nmecha al weken naar offensieve versterkin­g. Coach Vincent Kompany wou absoluut een dynamische aanvaller met snelheid en diepgang. Een dozijn namen passeerden de revue, maar velen bleken financieel onhaalbaar. Toch bleef paars-wit de markt afspeuren naar een opportunit­eit. Die dient zich nu aan in de persoon van Benito Raman, die eerder ook al voor STVV en Standard uitkwam. “Als Anderlecht belt, moet je niet lang nadenken.”

De voorbije dagen werd de spits nochtans aan zijn ex-ploeg Beerschot gelinkt. Tot Anderlecht op de proppen kwam. Maar hoe sloeg Anderlecht deze slag? Schalke betaalde in 2019 nog 7,4 miljoen aan Fortuna Düsseldorf en de Belg had in Gelsenkirc­hen nog een contract tot 2024. Aangezien de Köningsbla­uen degradeerd­en naar de Tweede Bundesliga en in geldnood verkeren, zegt RSCA dat ze een goeie deal konden regelen. In Duitsland spreekt men over een transferpr­ijs van dik 3 miljoen. Dat wordt in het Lotto Park niet bevestigd.

De Anderlecht-fans reageren wel sceptisch. Bij het zwalpende Schalke had Raman het afgelopen seizoen niet onder de markt. In 25 matchen scoorde hij maar twee keer. Raman zal de criticaste­rs dus moeten overtuigen. Ook omdat die nog zijn fratsen van bij AA Gent herinneren waar hij weliswaar kampioen werd, maar ook ging biljarten tot laat ’s avonds of de song “alle boeren zijn...” in de micro schreeuwde. Raman zal vanavond nog niet in het oefenduel tegen Ajax spelen. Mogelijk wel in de eerste competitie­match tegen Union. Anderlecht wil een extra diepe spits halen. De naam die daarvoor nog altijd het meest opduikt, blijft Evann Guessand. Ook op het hoofd van de 20-jarige van Nice plakt een prijs om en bij 3 miljoen euro.

 ?? FOTO RR ?? Benito Raman.
FOTO RR Benito Raman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium