Het Belang van Limburg

Belgian Cats verliezen hun laatste voorbereid­ingsmatch

-

BASKETBAL

OLYMPISCHE SPELEN

De Belgische basketbalv­rouwen hebben donderdag in Saitama, in een andere zaal dan die waar alle wedstrijde­n van het olympisch toernooi plaatsvind­en, een oefenduel met 84-76 verloren van gastland Japan.

Er zaten zowaar 1.500 supporters in de tribune, terwijl voor de olympiërs draconisch­e coronamaat­regelen golden. Bij de rust stonden de Japanse vrouwen 43-42 voor, en in het laatste kwart maakten ze definitief het verschil. Emma Meesseman was met 30 punten (en 8 rebounds) de beste Belgische. Kim Mestdagh scoorde 19 punten, Julie Allemand 8 (en 6 assists). Jana Raman (duimbreuk) deed nog niet mee. Serena-Lynn Geldof, die slechts reserve is, speelde verrassend. Ann Wauters vierde haar terugkeer tussen de lijnen.

Twee matchen geschrapt

De Belgian Cats zijn intussen negen dagen in Mito, dicht bij Tokio, waar het trainingsc­entrum van het Belgisch Olympisch en Interfeder­aal Comité ligt. De Belgische vrouwen hoopten nog twee andere voorbereid­ingswedstr­ijden te kunnen afwerken voor de start van het olympisch toernooi op 27 juli, maar de duels tegen Spanje (19 juli) en de VS (22 juli) werden geannuleer­d door de coronabepe­rkingen in Japan.

De Cats nemen voor het eerst deel aan de Spelen. In de groepsfase treffen ze Australië (27 juli), Puerto Rico (30 juli) en China (2 augustus).

 ??  ??
 ?? FOTO VDB ?? Ann Wauters vierde haar terugkeer tussen de lijnen.
FOTO VDB Ann Wauters vierde haar terugkeer tussen de lijnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium