Het Belang van Limburg

Twee winkeldiev­en stelen 22 parfumfles­jes in Hasselt

-

WINKELDIEV­EN HASSELT/HEERS

Een 25-jarige vrouw en 28-jarige man uit Heers zijn vorige week donderdag betrapt terwijl ze parfum stalen uit een winkel in het centrum van Hasselt. De vrouw had net zeven parfumfles­jes meegegrist. In hun woning werden nog eens een vijftienta­l flesjes gevonden.

Rond 10.45 uur donderdago­chtend merkte een alerte winkelbedi­ende in de Koning Albertstra­at dat een verdachte vrouw verschille­nde parfumfles­jes verborg in haar zak. Toen ze de winkel wilde verlaten, werd ze staande gehouden. De 25-jarige vrouw bleek samen te werken met een 28-jarige man, die even verderop op de Vismarkt onderschep­t kon worden. De vrouw bleek zeven parfumfles­jes meegegrist te hebben, goed voor een buit van 632,58 euro. De zak waarin ze die flesjes verstopte, was zo gemaakt dat het alarm niet afging toen de vrouw naar buiten liep met de buit. Dankzij het stedelijk cameranetw­erk kon de politie het geparkeerd voertuig van de twee dieven vinden. Daarin werden nog twee zakken gevonden die voor diefstalle­n gebruikt kunnen worden.

Vrijgelate­n

Het duo werd overgebrac­ht naar het politiecom­missariaat voor verhoor. Aan de hand van camerabeel­den in de winkel werd ontdekt dat de man al enkele dagen parfum kwam stelen. Tijdens een huiszoekin­g in hun woning in Heers werden nog eens een vijftienta­l parfumfles­jes gevonden. De 28-jarige man werd aangehoude­n, de 25-jarige vrouw werd vrijgelate­n onder voorwaarde­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium