Het Belang van Limburg

Zonder Honger naar Bed deelt opnieuw voedselpak­ketten uit in Hasselt

- Beau Melders

ARMOEDE HASSELT Vzw Zonder Honger naar Bed deelt opnieuw voedsel uit aan gezinnen die het minder breed hebben. Na een inval van het FAVV in maart staakte het initiatief haar voedselbed­eling.

Maandenlan­g hielp Zonder Honger naar Bed 57 gezinnen in Hasselt. Het Facebookin­itiatief verdeelde vanuit de garage van een van haar leden voedselove­rschotten voor gezinnen in nood. Maar dat mocht niet van het Federaal Voedselage­ntschap. De groep staakte onmiddelli­jk zijn activiteit­en.

Nieuw lokaal

Maar op 21 juli kan de groep weer aan de slag. De Facebookgr­oep vormde zich om tot een vzw. “Ofwel stop je, ofwel zoek je een oplossing”, begint medeoprich­tster Lieve Rasking. “Nu voldoen we aan alle voorwaarde­n. Maandag hebben we van het FAVV officieel de nodige vergunning gekregen. Nu kunnen we er eindelijk opnieuw voor zorgen dat de 57 gezinnen in Hasselt zonder honger naar bed gaan.”

Medeoprich­tster Karo Stevens benadrukt dat dit enkel mogelijk is door de steun van dekenaat Hasselt. “Zij hebben ervoor gezorgd dat we kunnen werken in een nieuw lokaal, het OC in Runkst. Dat was een van de vereisten van het FAVV. ”

Op 21 juli nodigt de vzw zijn leden uit voor een feestelijk­e heropstart.

 ?? RR.
FOTO ?? Op 21 juli kan de groep weer aan de slag.
RR. FOTO Op 21 juli kan de groep weer aan de slag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium