Het Belang van Limburg

Vereniging­en kunnen samenkomen in spintent

- Patrick Brebels

De gemeente Kinrooi stelt deze zomer een pop-up spintent ter beschikkin­g van het lokale vereniging­sleven. De tent werd opgebouwd op het evenemente­nterrein bij Dongs Kamp in Ophoven.

“Met dit initiatief willen we het vereniging­sleven weer wat meer zuurstof geven na de lange onderbreki­ng wegens corona”, aldus burgemeest­er Jo Brouns (CD&V). “Wil je dus overdekt, maar toch in openlucht vergaderen of samenkomen met je vereniging? Dan kan dat in onder deze tent: ze is zo’n 300 vierkante meter groot waarvan zeker 200 vierkante meter overdekt is. Als locatie kozen we voor Dongs Kamp dat als evenemente­nterrein centraal gelegen is tussen Kinrooi en de Maasdorpen.”

Uitleendie­nst

Schepen van Cultuur Mark Hoedemaker­s (CD&V): “Tot eind augustus staat de spintent op het evenemente­nterrein aan Dongs Kamp. Er is elektricit­eit via de plaatselij­ke marktkast. In overleg met ruitervere­niging Dongs Kamp kan er ook gebruikgem­aakt worden van de toiletten. Na de zomer wordt de tent toegevoegd aan de items van de gemeenteli­jke uitleendie­nst. Ze is dan ook gratis te ontlenen om te plaatsen op een locatie naar keuze. Dat kan uiteraard ook in combinatie met tafels, stoelen en dergelijke meer om tal van activiteit­en te organisere­n.”

→ Meer info bij Dienst vrije tijd in De Stegel

of www.kinrooi.be.

 ?? FOTO PATRICK BREBELS ?? De spintent staat nu in Ophoven.
FOTO PATRICK BREBELS De spintent staat nu in Ophoven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium