Het Belang van Limburg

Belle Perez geeft zich bloot in Nederlands­e ‘Liefde voor muziek’

- Jo De Ruyck

Belle Perez (45) zal in september te zien zijn in ‘Beste zangers’, de Nederlands­e versie van onze ‘Liefde voor muziek’. De VlaamsSpaa­nse zangeres uit Pelt gaat er aan de slag met muziek van collega’s die ze nauwelijks kent, en het belooft een emotionele rit te worden. “Mijn aflevering is erg persoonlij­k”, aldus Belle.

BBelle Perez is overal deze zomer, en dan hebben we het niet eens over haar nieuwe single Contigo die erg positief wordt ontvangen. Er staan verschille­nde concerten gepland, ze doet mee aan het VTM-programma Waarheid, durven of doen en vanaf 2 september is ze de Vlaamse deelneemst­er aan Beste zangers, de Liefde voor muziek van onze noorderbur­en. Milow zat al eerder in dat programma, maar Belle is de eerste Vlaamse zangeres.

Zoals ze het zelf omschrijft, wordt ze “het buurmeisje” in de muziekshow waaraan voorts Roel van Velzen, Karsu, Joe Buck, Bökkers, Anneke van Giersberge­n en

Time Bandits-frontman Alides Hidding meedoen. Zegt u niets? Geen nood, zo reageerde Perez ook. “De meesten kende ik gewoon niet. Alleen Roel van Velzen had ik al eens ontmoet en van Alides kende ik de muziek. Maar dat maakte het net boeiend. Het is een hele opdracht om in een onbekend repertoire te gaan snuisteren, maar het voordeel is dat je niet automatisc­h naar de hits grijpt, want je kent ze niet.”

Binnen op de bank

Beste zangers werd al half april opgenomen in het Limburgse Landgraaf. Door corona konden de opnames niet doorgaan op Ibiza. “Dat had ook zijn voordelen. In Ibiza wordt ’s avonds buiten gedraaid en in die periode van het jaar is het er behoorlijk frisjes. Nu zaten we gezellig met z’n allen binnen op de bank bij Jan Smit.” Zanger Jan Smit is volgens Perez het grootste verschil tussen de Nederlands­e en Vlaamse versie, waarin ze in 2015 van de partij was. “In Vlaanderen werken ze zonder presentato­r. In Nederland is Jan Smit de lijm tussen alle artiesten. Hij is de man die op het juiste moment de juiste vragen stelt. Om je gerust te stellen of om dieper op een onderwerp in te gaan. Dat levert mooie, vaak emotionele tv op.”

Ook van haarzelf, zo geeft Perez toe. “Ik ben van nature emotioneel en empathisch en dan komen er weleens persoonlij­ke zaken naar boven. Denk maar aan het verlies van mijn grootouder­s met wie ik een sterke band had of aan een relatie die ophoudt. Maar ook mooie mijlpalen zoals de geboorte van Ellia, en mijn man Wout die op het juiste moment in mijn leven kwam.” Die intense ervaringen, samen met de emoties die muziek kan opwekken, zorgen ervoor dat er heel wat tranen vloeien in Beste zangers. “Vergeet dat maar van die koele Nederlande­rs.

Zelfs de mannen stellen er hun hart wijd open. Al geef ik toe dat de prijs voor de meeste tranen wellicht naar mezelf gaat.” (lacht)

 ?? RR
FOTO ?? Belle Perez, als een vis in het water bij haar Nederlands­e collega-zangers.
RR FOTO Belle Perez, als een vis in het water bij haar Nederlands­e collega-zangers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium