Het Belang van Limburg

‘Monsieur Boulette’ zag zijn restaurant verdwijnen onder het water

-

‘Monsieur Boulette’ is een begrip in Verviers en omstreken. Het restaurant­je ligt aan de Grand Place van Ensival, net naast Pepinster, en is beroemd voor zijn gehaktball­en. De chef en uitvinder van het recept, Jean-Luc Gilson (60), heeft vandaag alleen nog een grote ruïne over.

Jean-Luc woont dertig meter van zijn restaurant en zag het donderdag van kwaad naar erger gaan. “Bij mij thuis stond het water al na vijf minuten tot aan mijn knieën. Mijn vrouw en ik zijn steeds hoger in onze woning gekropen om veilig te blijven. Het was hallucinan­t. Toen ik naar buiten keek, kon ik mijn restaurant op een gegeven moment zelfs niet meer zien. Het water kwam hoger. Op dat moment weet je dat het voorbij is. Dat alles klaar is voor het schroot.”

Fatalistis­ch is ‘monsieur Boulette’ niet. Hij heeft gelukkig de beste verzekerin­g genomen die maar kon, zegt hij. “En ik ben dan wel alles kwijt, het recept voor mijn gehaktball­en kent niemand. Dat zit veilig opgeborgen in een kluis bij de bank. We komen hier dus wel door. Volgende week hoop ik weer bouletten te verkopen op de markt van Verviers. En deze zaak bouwen we ook weer op.”

 ?? FOTO OLIVIER MATTHYS ?? Jean-Luc en zijn vrouw blijven positief. “Volgende week hopen we weer bouletten te verkopen.”
FOTO OLIVIER MATTHYS Jean-Luc en zijn vrouw blijven positief. “Volgende week hopen we weer bouletten te verkopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium