Het Belang van Limburg

Yannick (52) stierf toen hij zijn dochter wilde redden

-

Minstens 23 mensen zijn om het leven gekomen bij de zware overstromi­ngen in ons land. Onder hen Yannick Specks (52, foto), die woensdagav­ond op zijn quad sprong om zijn dochter te helpen.

“Wij zitten vast op de tweede verdieping.” Toen Yannick die noodoproep van zijn dochter ontving, sprong hij op zijn quad. “Hij wilde helpen”, zegt jeugdvrien­d Alain. Vader en dochter wonen allebei in het Luikse Olne, maar Yannick was veel minder getroffen door de overstromi­ngen. “Van zodra het enigszins kon, schoot hij ter hulp. Hij vertrok woensdagav­ond om 23 uur. Sindsdien vernamen we niets meer van hem.”

Hart op de juiste plaats

Yannick is nooit bij zijn dochter aangekomen. Zijn lichaam werd donderdaga­vond door de politie gevonden ter hoogte van de hoofdweg tussen Trooz en Chaudfonta­ine. De weg was veranderd in een waterstroo­m. Zijn dochter kon geëvacueer­d worden door de hulpdienst­en. “Het zou me niet verwondere­n als Yannick onderweg ook anderen geholpen heeft”, zegt

Alain nog. “Zo was hij: een man met het hart op de juiste plaats die graag de handen uit de mouwen stak.”

Yannick werkte als technisch directeur bij een bouwfirma en laat niet alleen een dochter, maar ook een zoon, broer en partner achter. “De familie is diep bedroefd”, zegt Alain. “Het is vreselijk en het is lang niet het enige drama. Er zijn nog steeds tientallen families in de streek die bang afwachten op nieuws van vermisten.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium