Het Belang van Limburg

Jean-Daniël (36) redde zijn buurvrouw vlak voordat haar huis instortte

-

Noem Jean-Daniël Gohy (36) gerust een held. Terwijl hij zelf naar de bovenverdi­eping van zijn huis moest vluchten door het hoge water, redde hij zijn buurvrouw uit haar huis.

Jean-Daniël woont in een rijwoning naast de rivier aan de rand van Pepinster. Donderdago­chtend stond al snel heel zijn woonkamer onder water. “Ik moest naar de bovenverdi­eping vluchten. Mijn buurvrouw, een vrouw van zestig met gezondheid­sproblemen, kon haar woning niet meer verlaten”, vertelt hij. “Ik kon nog net op tijd bij haar geraken. Ik riep: ‘Kom, snel. Pak je papieren.’ En ik trok haar bij mij binnen. Nog geen uur later is haar huis ingestort.” Jean-Daniël en zijn buurvrouw zijn op zolder gaan zitten en daarna op het dak. “Veertien uur lang. Niemand die kwam helpen.” Uiteindeli­jk konden ze via de broer van Jean-Daniël gered worden.

Een dag later is de ravage niet te overzien. De trap staat er nog, maar de muur ernaast is meegesleur­d door het water. “Ik probeer nog te redden wat er te redden valt. Er zijn nu ook dieven op pad. Ongeloofli­jk triest.”

 ?? FOTO OLIVIER MATTHYS ?? Jean-Daniël klom naar het dak en wachtte 14 uur lang op hulp.
FOTO OLIVIER MATTHYS Jean-Daniël klom naar het dak en wachtte 14 uur lang op hulp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium