Het Belang van Limburg

“Oma en opa hebben de vakantie betaald”

-

Anderhalf jaar zijn ze niet meer met de hele familie samen geweest, maar begin juli trok ook de familie Houbrigts er samen op uit. Ze huurden een huis in de Ardennen, in Chimay. “Oma en opa hebben betaald, om de gemiste feestjes goed te maken”, zegt Ilse uit Genk.

Opa Nico en oma Clementine gingen samen met dochter Ilse, haar man Dirk en hun jongste zoon Thomas (17), zoon Benny met zijn twee zonen Jano (14) en Arjen (11), en zoon Robby met zijn zoon Nathan (10) en dochter Elena (8) samen op vakantie in eigen land. “Met de Ardennen speelden we op veilig”, vertelt Ilse Houbrigts. “We hebben vroeg geboekt, en wisten natuurlijk niet of het buitenland wel een goed idee was. Stel dat we in quarantain­e moesten. Daarom hebben we een boerderij in Chimay gehuurd, die opgedeeld was in twee aparte appartemen­ten. Moest het nodig geweest zijn, dan konden we onze groep nog opsplitsen in twee bubbels en waren we nog in orde volgens de coronarege­ls.”

Voorzichti­g

Het idee kwam van Ilse en haar broers. “Oma en opa hadden de kleinkinde­ren gemist”, zegt ze. “Robby heeft zijn eigen supermarkt in Leuven en ziet heel veel mensen. We zijn dus altijd super voorzichti­g geweest. Papa is bijna 70 en hartpatiën­t en wij werken in de zorg. We hebben elkaar dus amper gezien, terwijl we elkaar normaal net heel veel zien. Nu waren we na anderhalf jaar eindelijk nog eens allemaal samen. Heel fijn voor oma en opa, maar ook voor ons en de kleinkinde­ren. Oma en opa hebben beslist om het huis te betalen. We hebben geen feestjes kunnen houden het afgelopen anderhalf jaar, geen verjaardag­en, geen communiefe­esten. Daarom hebben zij in de plaats de vakantie betaald.” Alles verliep coronaproo­f, in hun bubbel. “We zaten in een boerendorp, ver weg van alles”, zegt Ilse. “Iedereen, behalve de kinderen onder de zestien, was al gevaccinee­rd. We hebben een aantal coronaveil­ige uitstappen kunnen doen: een wandeling of een bezoek aan een grot in onze bubbel. Eten deden we altijd samen, de kinderen konden samen zwemmen en ook ’s avonds was het heel gezellig. Ze hadden van de schuur een bar gemaakt, en dat was natuurlijk leuk. Het was de perfecte manier om in deze tijd op vakantie te gaan. En blijkbaar waren er nog veel plekjes binnen België die we nog niet ontdekt hadden. Ook het weer is goed meegevalle­n toen wij er waren. Gelukkig, want deze week was het een heel ander verhaal in de Ardennen.”

 ?? FOTO RR ?? De familie Houbrigts, met z’n allen in de zetel in hun vakantiehu­is in de Ardennen.
FOTO RR De familie Houbrigts, met z’n allen in de zetel in hun vakantiehu­is in de Ardennen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium