Het Belang van Limburg

“Eindelijk baby Lilou leren kennen”

-

Met veertien trokken ze vorige week samen naar La Douce France. Oma Nien (63) en opa Bèr Sidarow (65) uit Diepenbeek genoten van een weekje vakantie met hun drie dochters, schoonzone­n en kleinkinde­ren.

Jeannine (63) en Robert (65) met de hond Iraz, Hanne (38) en Maarten (41) met Finne (7) en Suz (4), Jelle (36) en Bart (41) met Arne (6), Eliz (3) en Kato (3), en Lotte (33) en Arno (34) met baby Lilou (7 maanden). Met drie generaties samen huurde de familie Sidarow een huis in Dauphin, in de Haute Provence.

“We zijn al lang niet meer allemaal samen geweest”, vertelt Hanne Sidarow. “Toen mama in het voorjaar voorstelde om allemaal samen op vakantie te gaan, wilde iedereen meteen mee. De vraag was: gaan we wel mogen gaan. Maar een groot huis dat apart ligt boeken met je bubbel: dat moest wel lukken. Normaal zouden we naar een huis in de buurt van Lyon gaan, maar daar ging het regenen.

Last minute hebben we dat huis nog kunnen annuleren, en hebben we nog een prachtig huis in de Provence gevonden. Met een oprijlaan, grote tuin met zwembad, een paardensta­l, een tennisplei­n... Een half kasteel. (lacht) We hebben heel veel geluk gehad dat we dit nog hebben gevonden, en zeker dat het betaalbaar was. Elk gezin had z’n eigen kamers, het was groot genoeg: we hadden dus voldoende privacy. Het is heel goed meegevalle­n, en iedereen vond het fijn om weer samen te zijn.”

Met zo’n grote groep (en een hond) was het niet zo makkelijk om op restaurant te gaan. “Dat hebben we enkel de laatste avond gedaan”, zegt Hanne. “Voor de rest hebben we allemaal om de beurt gekookt, en ook dat was keigezelli­g. Het huis was zo mooi dat we eigenlijk niet weg moesten. We hebben wel een paar uitstapjes gedaan: ook telkens met z’n allen.”

Eerste keer allemaal samen

Door de vakantie heeft Hanne voor de eerste keer wat meer tijd doorgebrac­ht met baby Lilou, het dochtertje van haar jongste zus Lotte dat in december geboren is. “Ze is intussen een half jaar, maar tot Pasen heb ik haar niet gezien”, vertelt ze. “Nu hebben we Lilou eindelijk een beetje beter leren kennen. Ook de kinderen vonden het super om samen met de neefjes en nichtjes te zijn. Dit was de eerste keer dat we allemaal samen op vakantie zijn geweest. Eens een familiewee­kendje hadden we wel al gedaan. Tien jaar geleden hebben we met de drie dochters nog een reis gedaan met mama en papa. Toen was pa keitrots dat hij met zijn vier vrouwen op pad ging.

(lacht) Ook nu waren mama en papa heel trots dat iedereen erbij was.”

 ?? FOTO RR ?? De familie Sidarow uit Diepenbeek trok met z’n veertien naar Zuid-Frankrijk.
FOTO RR De familie Sidarow uit Diepenbeek trok met z’n veertien naar Zuid-Frankrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium