Het Belang van Limburg

“We zijn heel blij dat het terug kan”

-

Moeke Kristin en opa Benny Jamers (64) uit Houthalen-Helchteren zijn met twee van hun vier kinderen en drie kleinkinde­ren op vakantie. Ze huurden samen een huis met zwembad in St. Pierre de Caubel, tussen Bordeaux en Toulouse.

Opa en oma zijn in het gezelschap van dochters Liesbeth (37) en Sara (39), schoonzone­n Tom (36) en Raf (43) en kleinkinde­ren Morris (3), Marie (8) en Roos (10) “In november vorig jaar wilden we iets hebben om naar uit te kijken, na corona”, vertelt Liesbeth vanuit Zuid-Frankrijk. “Wij hadden het idee om samen op vakantie te gaan in de Whatsapp-groep van de familie gegooid, en zowel mijn zus Sara als mama en papa waren meteen te vinden voor het idee. We wisten dat de kans erin zat dat we omwille van het coronaviru­s moesten annuleren, maar gelukkig zitten we hier nu. Onze familie is ons eerste knuffelcon­tact. Mijn tweelingzu­s Ruth moest op het laatste moment jammer genoeg thuisblijv­en, anders waren we met dertien geweest. Een nog grotere bende.”

Gevaccinee­rd

Net zoals iedereen heeft de familie Jamers elkaar sinds maart 2020 een pak minder gezien dan normaal. “Onze ouders hebben de kleinkinde­ren gemist”, vertelt Liesbeth. “Pas sinds ze gevaccinee­rd zijn, zien ze Morris, Roos en Marie weer meer. We hebben mama en papa wel nog buiten in de tuin gezien, maar nu zitten we samen in de zetel, samen aan tafel. Dat voelt wat raar aan, maar we zijn heel blij dat het terug kan.

Mama en papa zijn al twee keer gevaccinee­rd, en wij hebben allemaal een PCR-test moeten doen om te reizen. Sara en ik hebben elkaar voor de eerste keer terug geknuffeld in het zwembad. Dankzij die test wisten we dat het veilig was. Tenzij we onderweg besmet zijn geraakt in het tankstatio­n.” (lacht)

Iedereen geniet van het samenzijn. “Vooral mijn ouders leven helemaal op”, zegt Liesbeth. “Ook Morris vindt het geweldig om met zijn nichtjes te spelen, ondanks het leeftijdsv­erschil. Roos en Marie ontfermen zich over hem, en wij zijn gerust als ze samen aan het spelen zijn. We doen bijna alles samen: eten, zwemmen, uitstapjes. We hebben een zalig huis gevonden: een prachtig gerenoveer­de schuur met veel kamers, voldoende ruimte voor een grote groep, en een grote tuin met zwembad. Het is heel fijn: we zijn elkaar nog niet beu.” (lacht)

 ?? FOTO RR ?? De familie Jamers bij het zwembad van hun vakantiehu­is in St. Pierre de Caubel, tussen Bordeaux en Toulouse.
FOTO RR De familie Jamers bij het zwembad van hun vakantiehu­is in St. Pierre de Caubel, tussen Bordeaux en Toulouse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium