Het Belang van Limburg

Elektrisch­e steps steeds populairde­r in Limburg

-

De Genkse groothande­laar Wiki Sports staat in voor de verdeling van elektrisch­e steps in de Benelux. Ze zien de verkoop al jaren stijgen. “In 2018 verkochten wij dubbel zoveel steps als in 2017, in 2019 ging het zelfs om een verdriedub­beling”, zegt zaakvoerde­r Ron Bussels. “Ondanks corona zagen we vorig jaar onze toch nog toenemen met 60 procent. Er zijn verschille­nde redenen voor die groeiende popularite­it. Voor minder dan 1.000 euro krijg je een vervoersmi­ddel waarmee je je moeiteloos kunt verplaatse­n en dat nauwelijks plaats inneemt. Je kunt het bijvoorbee­ld ook meenemen in de auto of de trein.”

Volgens Bussels zijn er twee soorten kopers. “Een deel koopt een step voor het dagelijkse woon-werkverkee­r en heeft er meer budget voor over. Zij kopen meestal onze steps van tussen de 499 en 1.799 euro, die gekeurd zijn en een hogere kwaliteit hebben. De tweede soort ziet het als een leuk gadget om af en toe een kortere afstand mee te rijden. Ze betalen bijvoorbee­ld 250 euro voor hun step en gaan die vaak bij elektrowin­kels halen.”

Reparaties

Bij MediaMarkt zagen ze de verkoop dit jaar verdubbele­n in vergelijki­ng met 2020. En ook bij doe-het-zelfzaak Hubo zien ze een forse groei. “We merken ook dat het kopen van zo’n elektrisch­e step vaak weersverko­op gevoelig en impulsief is”, zegt Joris Boeckx van Hubo. “De steps worden het hele jaar door gekocht, maar bij zonnig weer zien we een piek.”

Volgens Ron Bussels kan een step kopen bij zo’n winkelkete­n ook een nadeel zijn. “Die zaken zijn niet gespeciali­seerd in reparatie, dus als je bijvoorbee­ld een lekke band krijgt, moet je naar een fietswinke­l. Maar zij hebben vaak geen onderdelen voor die specifieke steps, enkel voor de steps die ze zelf verkopen. Zo kan je goedkope step een pak duurder worden.”

 ?? BOUMEDIENE BELBACHIR
FOTO ?? “Vorig jaar nam onze verkoop van elektrisch­e steps met 60 procent toe”, zegt Ron Bussels van Wiki Sports.
BOUMEDIENE BELBACHIR FOTO “Vorig jaar nam onze verkoop van elektrisch­e steps met 60 procent toe”, zegt Ron Bussels van Wiki Sports.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium