Het Belang van Limburg

Van den Brom legt de lat hoog: “Wil kampioen worden met KRC”

-

Het zegt veel, zo niet alles over de nieuwe wind die er bij Genk waait. Geen voorzichti­g optimisme, geen angst om concrete doelstelli­ngen uit te spreken. Wel integendee­l. Zelfs technisch directeur Dimitri de Condé trad zijn coach volmondig bij met de woorden: “Onze club staat op een scharnierm­oment. Er moet een mentalitei­tswijzigin­g komen. Vanaf nu moeten we elke wedstrijd willen winnen. En als we toch verliezen, moet ons dat een slecht gevoel geven en de drang om ons onmiddelli­jk te herpakken.”

Bewustzijn opgekrikt

Maar first things first. Zaterdagav­ond tript Genk na een driedaagse stage in Zeeland naar het nabijgeleg­en Brugge. De laatste fase van de voorbereid­ing? “Niks van”, aldus een zelfverzek­erde Van den Brom. “Het was een korte voorbereid­ing, de groep is zelfs nog niet volledig. We wachten nog op de terugkeer van onze Colombiane­n. Maar voor mij is de voorbereid­ing achter de rug. De Supercup is de openingsma­tch van het nieuwe seizoen. Een mooi duel dat onderstree­pt wat we vorig seizoen bereikt hebben. We sloten het af met een prijs, de beker, en daardoor mogen wij het opnemen tegen de kampioen. Dat is toch waar het in voetbal om draait. Tijdens onze mini-stage hier aan zee heb ik dat bewustzijn nog eens opgekrikt. Ik heb de jongens erop gewezen hoe geweldig ze het vorige seizoen afgesloten hebben. Die draad willen we meteen weer oppikken. Elke coach, elke sporter wil prijzen pakken. Dat kan zaterdag al. Ik zie op training een gretige en frisse ploeg. Dus dat belooft.”

Grote mond

Uiteraard is het einde van de mercato nog niet voor morgen en kan er nog veel gebeuren. Maar op het vlak van uitgaande transfers is de stand bij Genk: nul. Intussen zijn wel vier jongens de rangen komen versterken.

“Dus zijn wij nog beter geworden”, zegt Van den Brom zonder verpinken. “Bij Brugge is de selectie zo goed als ongewijzig­d. Dat moet dus een leuke match opleveren. Ik praat bewust niet over de afwezige spelers in beide kampen. Over onze aanwinsten wil ik wel iets kwijt. Drie jongens zijn vanaf dag 1 bij ons en zijn zo stilaan gewoon aan onze manier van spelen, aan de stad, aan de medespeler­s. Enkel Mike (Trésor, nvdr.) is later toegekomen. Maar die zat bij Willem II al in volle voorbereid­ing. Dus ook hij is al aangepast en inzetbaar. Wij zijn er klaar voor.” Voor wat? Voor een bevestigin­g van het vorige seizoen of durft VDB nog hoger te mikken? “Onze uitdaging wordt: nog beter doen. Ik herhaal: we hebben een intacte selectie en we hebben er vier nieuwe jongens bij. Verder zie ik Dimitri (de Condé) vaak bellen maar tot nu toe krijg ik geen signalen dat er nog iemand zal vertrekken. Een grote selectie? Ja. Alle posities zijn dubbel bezet. Maar dat is nodig voor ons drukke programma. Ik ben een tevreden man en neem de handschoen op. Als ik zeg dat we beter willen doen, mag je dat letterlijk nemen: we mikken een plaatsje hoger. Kampioen worden. Ik zeg niet dat het gaat gebeuren en ik besef ook dat ze op het einde van de rit kunnen zeggen dat Van den Brom een grote mond heeft opgezet. Maar voor hetzelfde geld sta ik daar met die schaal. Iedereen wil kampioen worden. Dus wij ook. Ik heb geen angst om dat uit te spreken. Zo lang de groep compleet is, moeten wij meedoen voor die bovenste plek. Dat is overigens met de spelers doorgespro­ken. Zij weten dat ik er zo over denk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium