Het Belang van Limburg

“Resultaat telt pas tegen AA Gent”

-

STVV oefent zaterdag een laatste keer voor aanvang van de competitie. Eupen is te gast op Stayen. Of deze wedstrijd een echte waardemete­r wordt? “Het resultaat is van geen tel. Nu verliezen met 0-5, maar volgende week AA Gent kloppen met 1-0, daar kies ik voor”, zegt Christian Brüls.

Geen Eupen-STVV, wel STVV-Eupen als slotwedstr­ijd van de voorbereid­ing zaterdag. De reden is gekend: wateroverl­ast teistert de thuishaven van de Panda’s. En dus doet het kunstgras van Stayen straks dienst. “Ik ken wat volk in Eupen van mijn verleden daar”, zegt Christian Brüls , de nummer tien van de Kanaries. “Ik heb nog niet echt iets gehoord van hen sinds de weersprobl­ematiek. Ik hoop natuurlijk dat iedereen het wel stelt. Zelf ben ik niet afkomstig van Eupen. In Sankt Vith is alles vrij normaal.” Supporters moeten nog een week geduld hebben vooraleer ze weer het stadion in mogen, tegen Eupen wordt nog zonder publiek gespeeld. Wel zal de STVV-fan met argusogen dat laatste duel van de voorbereid­ing volgen. Meestal is die laatste match voor de competitie, toch een waardemete­r. Een wedstrijd waarin een coach zijn typeploeg meestal in grote lijnen uitzet. “Toch is het resultaat van STVV-Eupen van dit weekend van geen tel”, zegt Brüls. “Nu met 0-5 verliezen, maar volgende week als het om de knikkers gaat met 1-0 winnen tegen AA Gent, daar kies ik meteen voor. Het is gewoon belangrijk om extra matchritme op te doen. Meters maken om klaar te zijn voor die competitie.”

Brüls hoort met zijn 32 lentes zelf intussen tot de ouderdomsd­ekens. Toch kon hij – in tegenstell­ing tot Teixeira en De Ridder, de andere dertigers – vrij probleemlo­os de voorbereid­ing vol maken. “Ik was niet de enige ancien die netjes overeind bleef, hoor. Mboyo toch ook? Leeftijd zegt niet alles. De één z’n lichaam reageert zus, de ander zo op de zware trainingen. Ik moet wel toegeven dat het bij momenten zwaar was, zeker naar Belgische normen. Af en toe moesten we op de tanden bijten, maar we weten waarom. Na zes weken hard labeur ben je dan ook klaar. Iedereen bij STVV moet honderd procent zijn om straks resultaten neer te zetten.” Brüls moet als patron tussen middenveld en aanval ageren. Welke spelers hij precies rond zich krijgt of wanneer Hollerbach zijn systeem en typeploeg helemaal bijgeschaa­fd heeft, is nog niet duidelijk. Net daarover zeuren en klagen de fans, de inkomende transfers laten op zich wachten. “Ik klaag daar niet over. We hebben genoeg kwaliteit in de groep. Tijdens een seizoen zijn er ook speeldagen dat we meerdere spelers moeten missen, dan zal je me daar ook niet over horen klagen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Ancien Christian Brüls kon de voorbereid­ing vrij probleemlo­os vol maken: “Af en toe moesten we op de tanden bijten, maar we weten waarom.”
FOTO BELGA Ancien Christian Brüls kon de voorbereid­ing vrij probleemlo­os vol maken: “Af en toe moesten we op de tanden bijten, maar we weten waarom.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium