Het Belang van Limburg

Lommelaar Marzo oefent met Roda JC tegen Lommel SK

Lommel SK werkt zaterdagna­middag zijn enige oefenwedst­rijd van deze voorbereid­ing af voor eigen publiek. De ploeg van Liam Manning neemt het op tegen Roda JC, waar Lommelaar Stefano Marzo (30) uitgegroei­d is tot een vaste waarde.

-

De supporters van Lommel SK wreven zich deze week al in de handen. Ze kunnen na exact negen maanden weer naar hun vertrouwde stadion. Voor het eerst sinds de competitie­wedstrijd op 17 oktober 2020 tegen Westerlo (1-1) zijn er opnieuw supporters welkom in het Soevereins­tadion.

“Het is fijn dat mijn familie en vrienden nog eens kunnen komen naar mij”, vertelt de geboren en getogen Lommelaar. “Ik zal nog nooit zo snel thuis zijn geweest na een wedstrijd, want ik woon op amper vijf minuten van het stadion. (lacht) Het is wel een speciaal gevoel om in je eigen gemeente te voetballen. Het is al drie jaar geleden dat ik nog eens in Lommel gevoetbald heb. De laatste keer was in de voorbereid­ing met Sporting Lokeren toen Peter Maes er nog trainer was. Ik verliet in 1999 Lutlommel en speelde toen vier seizoenen voor Lommel SK, tot aan het faillissem­ent. Toen liep ik zelfs als jeugdspele­r rond met een gigantisch­e vlag rond het veld om geld op te halen. Een terugkeer als afsluiter van je carrière? Ik denk niet dat dat een realistisc­he optie kan zijn nu de City Football Group de touwtjes in handen heeft. Wat me wel zou aanspreken, is om als jeugdtrain­er actief te zijn bij Lommel SK. Vorig seizoen gaf ik al eens oefentrain­ingen samen met Robin Henkens en Wouter Scheelen aan de U18 en U21. Ik denk dat dat voor beide partijen wel interessan­t kan zijn.”

Balverlief­dheid

Marzo was vorig seizoen een zekerheid in het elftal van Jurgen Streppel. De rechtsacht­er vond opnieuw voetbalgel­uk na een ellendige periode bij Sporting Lokeren. “Het allerbelan­grijkste was dat ik terug wekelijks zou spelen. We haalden bovendien de halve finale voor promotie, maar dat is uiteindeli­jk niet gelukt. Ik heb in Kerkrade opnieuw de liefde voor het voetbal teruggevon­den. Ik maak deel uit van een fijne spelersgro­ep. Na twee seizoenen amper iets gespeeld te hebben en nu terug alles, is plezant. Ik heb momenteel nog één jaar contract, maar ik blijf gewoon aan boord deze zomer. Als Roda JC tevreden is en ik ook, kan er ook bijgeteken­d worden. Er mag nog steeds een nieuw avontuur op mijn pad komen, maar ik heb nu net samen met mijn vriendin een woning gekocht in Lommel. Lommel én dan vooral de Kolonie blijft iets speciaal”, besloot Marzo.

LOMMEL SK -

Groen-wit trok eerder deze week op stage naar het Nederlands­e Oisterwijk. Er werd naar eigen zeggen hard getraind en de avonden werden afgesloten met een quizje. Tussendoor stonden ook individuel­e gesprekken op het programma. De loketten blijven vanmiddag gesloten. De meest trouwe abonnees verlengden reeds hun abonnement. De teller staat inmiddels op 350. Op woensdag 4 augustus organiseer­t Lommel SK een familiedag voor jong en oud.

 ?? FOTO
ISOPIX ?? Stefano Marzo (Roda JC) in actie tegen KV Mechelen.
FOTO ISOPIX Stefano Marzo (Roda JC) in actie tegen KV Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium