Het Belang van Limburg

Anderlecht verliest kansloos van Ajax

-

ANDERLECHT 0 AJAX 2

Geen opsteker voor paars-wit, een week voor de competitie­start. Anderlecht verloor kansloos van Ajax met 0-2, maar wat zorgwekken­der was: de Brusselaar­s creëerden amper een doelrijpe mogelijkhe­id.

Vincent Kompany begon tegen Ajax met – op Lior Refaelov na? – zijn beste elf die momenteel voorhanden is, met Amuzu en Verschaere­n voorin in een 4-2-2-2. Geen Vlap of Trebel in de kern, wel de jonge Debast en Mehssatou in de basis. Ook geen Mykhaylich­enko of Cobbaut, zij speelden eerder op de dag tegen OFI Kreta (1-1). Ajax kwam ook met een mix tussen jonkies en gevestigde waarden: de meeste internatio­nals van de Nederlands­e recordkamp­ioen genieten nog van vakantie. Toch begonnen de Nederlande­rs met Tadic, Schuurs, Haller en Labyad in de basis. Anderlecht koos opnieuw resoluut voor uitvoetbal­len via Van Crombrugge, maar dat liep bijna mis toen de aanvoerder de bal kwijtspeel­de aan Haller. Anderlecht leek achterin onder de indruk, Haller kon simpel binnenkopp­en op voorzet van Tadic: 0-1. Mehssatou zag af achterin tegen

Tadic, en Haller kon een voorzet net niet binnen werken. Vlak na rust zag Anderlecht af van zodra Tadic op het gaspedaal ging staan. De Serviër bediende Labyad, die de bal teruglegde op Haller en die scoorde zijn tweede van de avond. En Anderlecht? Dat kon – ook mede door een pak jonkies bij Ajax – de bal wat beter in de ploeg houden. Maar tot kansen kwam het amper.

DOELPUNTEN: 7’ Haller (Tadic) 0-1, 55’ Haller (Labyad) 0-2

GELE KAARTEN: 90’ Magallan

ANDERLECHT: Van Crombrugge, Mehssatou, Debast, Hoedt, Gomez, Ashimeru (60’ Refaelov), Cullen, Kana, Verschaere­n, El Hadj, Amuzu (60’ Kiese Thelin)

AJAX: Pasveer, Mazraoui (79’ Regeer), Schuurs, Magallan, Baas, Jensen (70’ Fitz-Jim), Labyad (60’ Ekkelenkam­p), Taylor, Haller (82’ Rasmussen), Tadic, Kudus (67’ Martha)

 ?? FOTO BELGA ?? Anderlecht heeft nog veel werk voor de boeg.
FOTO BELGA Anderlecht heeft nog veel werk voor de boeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium