Het Belang van Limburg

Lewis Hamilton snelst, maar niet op polepositi­on

- Gert Vermersch

Bij de eerste test van het nieuwe format voor een grand prix-weekend bleek Lewis Hamilton de snelste in de kwalificat­ies van vrijdagavo­nd.

Dat levert de zevenvoudi­ge wereldkamp­ioen niet de polepositi­on voor de Britse grand prix op, maar wel de beste startposit­ie in de sprintrace die op zaterdagna­middag wordt afgewerkt. Wil Hamilton tijdens dit Britse raceweeken­d een 101ste pole uit zijn carrière laten optekenen, dan moet hij ook die korte race weten te winnen.

Een en ander zorgde ervoor dat fans en rijders na afloop van de kwalificat­ies van gisteravon­d wat op hun honger bleven zitten. De rijders omdat hun inspanning­en niet voldoende waren om zich van een goede startposit­ie voor de grand prix van zondag te verzekeren, de fans omdat ze naar een thriller hadden zitten kijken zonder te weten hoe de ontknoping eruitziet.

“Vreemd, ja”, stelde Max Verstappen, die op zeven honderdste­n van de tijd van Lewis Hamilton strandde. “Het traditione­le gevoel van na de kwalificat­ies is er niet. Alsof dit allemaal voor niets was. Maar goed, nu kan ik op zaterdag nog wel iets rechtzette­n.”

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Lewis Hamilton was de snelste tijdens de kwalificat­ies.
FOTO EPA-EFE Lewis Hamilton was de snelste tijdens de kwalificat­ies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium