Het Belang van Limburg

Wat ruist daar… aan je achterwiel

-

Volgens de Zwitserse krant Le Temps zijn verschille­nde renners in het peloton op eigen houtje een onderzoek begonnen naar de fietsen van UAE, BORA, Jumbo-Visma en Quick-Step. Die zouden een vreemde ‘ruis’ voortbreng­en.

“Het komt van het achterwiel”, zo citeert de krant een anonieme Tourrenner. “Een vreemd metalen geluid, als een slecht afgestelde ketting.” Een tweede renner getuigt: “we spreken niet meer over een motortje in de trapas of een elektromag­netisch systeem in de velgen. Het gaat om energieter­ugwinning via de remmen. Over ‘inertie’ die opgeslagen wordt zoals in de formule 1.” Op de persconfer­entie kreeg Tadej Pogacar een vraag over het artikel, die hij hoofdschud­dend beantwoord­de: “Ik weet het niet. Wij horen geen geluid en we doen niks illegaal. Het zijn allemaal Campagnolo­materialen. Ik weet niet wat ik erover kan zeggen.”

Bij Deceuninck-Quick-Step lacht Patrick Lefevere de berichten ook weg: “Onze fietsen worden elke dag gescand. Je moet echt een idioot zijn om zo’n praktijken nog te proberen. Alleen hebben er in het wielrennen natuurlijk wel altijd idioten bestaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium