Het Belang van Limburg

Liefde is… samen 68 Touretappe­s winnen

-

“Eddy is meer dan een held voor mij. Hij is ook een vriend. Ik heb soms goesting om hem te bellen.” Mark Cavendish en Eddy Merckx samen goed voor 68 ritzeges in de Tour - ontmoetten elkaar in Mourenx. “Ik vond het zo fijn dat hij me kwam opzoeken en me feliciteer­de voor wat ik voor elkaar heb gebracht. Dat betekent zoveel voor mij. Ik ben heel trots dat ik Eddy Merckx als een vriend kan bestempele­n.”

Cavendish weigerde vooruit te kijken naar zondag in Parijs, waar hij precies tien jaar later opnieuw het groen kan winnen en ook Merckx achter zich kan laten in het aantal ritzeges. “Ik wil daar nog niet aan denken. Tien jaar later. Dat is zo’n lange periode. Ik vind het gewoon leuk om dat nu nog eens te kunnen doen. Eerst is er de tijdrit. Ik ga eerst die proberen te winnen. (Schaterlac­h) Neen, serieus, ik probeer te genieten van de sfeer van de Tour. Van de toeschouwe­rs. Van de ambiance. Dat is altijd heel emotioneel. Wat je echt voelt, deel je op zo’n dag met het publiek.”

Roeselare

Na de Tour komt Cavendish trouwens naar ons land. Dinsdag is hij de grote blikvanger in het Na-Tourcriter­ium van Roeselare (start om 16 uur).

 ?? FOTO AFP ?? Mark Cavendish en Eddy Merckx.
FOTO AFP Mark Cavendish en Eddy Merckx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium