Het Belang van Limburg

WIELRENNEN Moordende concurrent­ie van BK

- Freddy Vaes

Inrichters die in deze moeilijke tijden één of meerdere wedstrijde­n organisere­n, verdienen een standbeeld. Zoals de Spurters uit Kerniel, die dit jaar hun 45-jarig bestaan vieren. Zij staan dit weekend garant voor vijf wedstrijde­n waaronder drie provincial­e kampioensc­happen.

Vorig jaar kreeg Kerniel alle Limburgse kampioensc­happen toegewezen. We weten ondertusse­n waarom die niet konden plaatsvind­en. Met een jaar vertraging is dat nu wel het geval. Alleen jammer dat uitgereken­d zaterdag in Koksijde ook de nationale kampioensc­happen tijdrijden worden georganise­erd, waardoor nogal wat potentiële kampioenen forfait moeten geven.

Bij de juniores zullen onder meer Jonathan Vervenne en Senne Thonnon, toch twee favorieten, niet aan de start verschijne­n. “Ik vind het bijzonder jammer dat beide kampioensc­happen op dezelfde dag worden georganise­erd”, aldus Thonnon, die in dit nog jonge wielerseiz­oen al een wedstrijd wist te winnen. “Zowel het PK als het BK tijdrijden zijn voor mij twee heel belangrijk­e wedstrijde­n. Spijtig dat men daar bij de opmaak van de kalender geen rekening mee heeft gehouden. Het was voor mij een moeilijke

PK IN KERNIEL keuze, maar een selectie voor het BK kon ik niet laten liggen.” Bob Poelmans, die in 2019 in Kerniel op een indrukwekk­ende manier kampioen bij de nieuweling­en werd, zal die keuze niet moeten maken. Hij brak enkele weken geleden in Spanje zijn sleutelbee­n, is al terug aan het trainen, maar het PK komt voor hem nog te vroeg.

Bij de nieuweling­en, waar er twee titels zullen worden uitgereikt (eerstejaar­s en tweedejaar­s), zal

Sente Sentjens - één van de topfavorie­ten - er niet bij zijn. Ook hij werd geselectee­rd voor het BK tijdrijden.

Geen Kielich

Het PK voor elite en beloften, dat zondag wordt gereden, heeft gelukkig geen concurrent­ie van het BK. En toch zullen ook daar nogal wat favorieten forfait geven. Onder meer Timo Kielich, die vorige week nog de slotrit in de Ronde van Bulgarije won. “Ik rijd maandag en dinsdag met de nationale ploeg de Etoile d’Or, een wedstrijd van de Nations Cup”, meldt Timo. Ook Milan Fretin werd daarvoor geselectee­rd en zal er in Kerniel niet bij zijn.

Ook belofte Kamiel Bonneu, momenteel heel sterk bezig, zal er niet bij zijn. Hij neemt volgende week deel aan de Giro Valle Aosta. Uiteraard zullen er nog renners genoeg aan de start verschijne­n, waaronder zonder twijfel mooie toekomstig­e kampioenen. Op de voorlopige deelnemers­lijst bij de nieuweling­en staan al 114 namen, uiteraard niet allemaal Limburgers. Voor de junioreswe­dstrijd schreven zich 131 renners in en voor de wedstrijd voor elite en beloften 170. Op het selectieve parcours van Kerniel beloven het alvast mooie kampioensc­happen te worden.

 ?? FOTO FREDDY VAES ?? Bob Poelmans won in 2019 het PK in Kerniel, maar is nu out met een sleutelbee­nbreuk.
FOTO FREDDY VAES Bob Poelmans won in 2019 het PK in Kerniel, maar is nu out met een sleutelbee­nbreuk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium