Het Belang van Limburg

Vrouw (90) stapt uit bus en wordt aangereden

- Dirk Roefflaer

Op de Maastricht­ersteenweg in Tongeren is vrijdagmid­dag een voetgangst­er op het zebrapad door een bestelwage­n geraakt. Voor de vrouw van 90 jaar die net van de bus was gestapt, kwam alle hulp te laat.

Mariette Nulens (90), afkomstig uit Membruggen (Riemst), was rond 12.45 uur op weg naar haar wekelijkse afspraak met een vriendin. Ze stapte van de bus af en stak op een zebrapad de weg over. Daar werd ze gegrepen door een Peugeot Partner die richting Riemst reed. De oud-onderwijze­res die op een appartemen­t op de Leopoldwal woonde, werd opgeschept en kwam enkele meters verder op het wegdek terecht. De hulpdienst­en waren snel ter plaatse. Maar alle hulp kwam te laat. De bejaarde vrouw overleed ter plaatse. De brandweer plaatste een tentje.

Aangeslage­n

Buurtbewon­ers die het ongeval zagen gebeuren, waren achteraf erg aangeslage­n. Ze kregen bijstand van slachtoffe­rbejegenin­g.

Mariette was op weg naar haar vriendin Anny Jackers. De gepensione­erde kapster, eveneens uit Membruggen, woont in de SintAntoni­usstraat. “Mariette kwam elke week langs om wat te ‘bemmelen’. We dronken samen koffie met een koekje en ondertusse­n verzorgde ik haar kapsel”, vertelt Anny. “Ik vond het al eigenaardi­g dat Mariette zo laat was tot er plots aan de deur werd gebeld. Een buurtbewoo­nster kwam het droevige nieuws melden. Ze zag het ongeval voor haar ogen gebeuren en was erg aangedaan”, weet Anny.

Een deel van de steenweg werd een hele poos afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer werd omgeleid. Een verkeersde­skundige onderzocht ter plaatse de omstandigh­eden van het ongeval.

 ?? TOM PALMAERS
FOTO ?? De 90-jarige Mariette Nulens uit Membruggen werd op het zebrapad aangereden. Alle hulp kwam te laat.
TOM PALMAERS FOTO De 90-jarige Mariette Nulens uit Membruggen werd op het zebrapad aangereden. Alle hulp kwam te laat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium