Het Belang van Limburg

Ritwinnaar Mohoric voelde zich “behandeld als een crimineel”

-

Matej Mohoric vierde zijn tweede ritzege in de Tour met het gebaar van lips sealed, bedoeld voor “de mensen die de prestaties van het team in vraag stellen”.

De Sloveen zei dat hij zich bij de inval “als een crimineel” voelde, maar toch snapt hij ook dat het wielrennen dergelijke acties over zichzelf heeft afgeroepen. “In het verleden waren er grote problemen in deze sport, maar mijn generatie - of ik zal voor mezelf spreken - heeft nooit iets illegaal gezien. Het voelde vreemd aan dat mijn integritei­t in vraag werd gesteld, maar ik zie het grotere plaatje ook: transparan­tie is goed voor het wielrennen. Als iemand door mijn persoonlij­ke spullen en mijn telefoon moet gaan om twijfels weg te nemen, dan is het zo.”

In de finale reed Mohoric vrijdag weg op een monsterver­zet. Zijn “kleine geheimpje” noemde hij het zelf. “Ik rijd in de Tour altijd met 55-42 (de twee tandwielen vooraan, nvdr.) Voor de tijdritten kiest iedereen voor 58, maar in het peloton rijden ze dan allemaal op 53 of 54. Dat snap ik niet. Ik ben blij met mijn 55. In de whatsappgr­oep van de ploeg kunnen we doorgeven welke banden en welk verzet we willen. Als ik dan 55 zeg, begint iedereen te lachen. De zwaardere jongens zeggen dan Als Matej 55 heeft, doe mij dan maar 58.” (lacht)

 ?? FOTO AP ?? Matej Mohoric wilde de criticaste­rs de mond snoeren met zijn tweede ritzege van deze Tour.
FOTO AP Matej Mohoric wilde de criticaste­rs de mond snoeren met zijn tweede ritzege van deze Tour.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium