Het Belang van Limburg

Bioracer kleedt Ineos van Bernal en Pidcock

-

Bioracer gaat vanaf 2022 voor drie jaar in zee met Ineos Grenadiers. Het Looise fietskledi­ngmerk dat de Belgische, Nederlands­e en Duitse selecties sinds jaar en dag van kleding voorziet, zet dus de stap naar teamsponso­ring.

De voorbije jaren voorzag het Italiaanse Castelli Team Ineos van kledij. Castelli maakt in 2022 echter de overstap naar Quick-Step AlphaVinyl, dat op zijn beurt afscheid neemt van de Belgische kledingspo­nsor Vermarc.

Bioracer kan dankzij dit partnershi­p zowel de merkbekend­heid naar een hoger niveau tillen als het marktaande­el vergroten in afzetgebie­den als Latijns-Amerika en de Angelsaksi­sche wereld. Zeker met vedetten als gewezen Tour- en regerend Girowinnaa­r Egan Bernal en multitalen­t Thomas Pidcock in de rangen.

Ineos, dat Belgische vestiginge­n heeft in onder meer Zwijndrech­t, Antwerpen, Geel en Tessenderl­o, is bovendien eigenaar van voetbalclu­bs OGC Nice en FC Lausanne-Sport en werkt samen met het Ivoriaanse Racing Club Abidjan. We zijn dan ook benieuwd of het aanstaande partnershi­p eveneens leidt tot een samenwerki­ng met KRC Genk, de ploeg van voorzitter Peter Croonen, tevens hoofdaande­elhouder van Bioracer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium