Het Belang van Limburg

De soundtrack van de Tour 2021

-

RIT 1

Hard Times - The Scabs

“I gave you hard times, baby. There’s no I’m sorries, ‘cause there ain’t no excuse”. De groetjes aan ‘omi en opi’ zullen nog nooit zo hard en zo duidelijk zijn aangekomen als tijdens die eerste ramprit naar Landerneau. Een voor de rest onbekende dame zoekt en vindt de camera’s, maar ook de onderarm van Tony Martin. Een massaval volgt en die leidt drie dagen van onophoudel­ijke crashes en opgaves in. Primoz Roglic toont zijn talrijke ‘scabs’ - schrammen en korsten - op Twitter en geeft na één week op. Ook Geraint Thomas, Jack Haig, Caleb Ewan, Marc Soler en tutti quanti mogen met alle naweeën vandien zeges en/of klassement­en opbergen.

Pak het even vast… In een hypergepro­fessionali­eerde wielerwere­ld, rijdt tijdritana­lfabeet Mathieu Van der Poel de eerste chronoproe­f op een onbekende fiets. De wielen komen via via zelfs van concurrent Ineos Grenadiers. De nacht voordien wordt de vermoedeli­jk ideale fietsposit­ie nog gezocht. Resultaat… ‘When de wheels come down’ - wanneer de beslissing valt - wordt de Vliegende Hollander vijfde. VIJFDE! Enkele dagen voordien sleurt de (Alpecin) Fenix het hele peloton tweemaal aan gort op de Mûr-de-Bretagne. Opa ‘Poupou’ Poulidor verleent hem de hemelse fighting spirit om de rit en de gele trui te pakken. Hij kwam één week naar de Tour, zag niet om en (over)won alle koersharte­n.

Shelter from the storm Bob Dylan

Dylan Teuns deed zichzelf een schitteren­de tweede Touretappe cadeau. Na La Planche des Belles Filles schreef hij nu de Alpenetapp­e naar Le Grand-Bornand op zijn conto. Dat gebeurde in een ware zondvloed, waarbij heel België - Teuns incluis met bibberende billen en knikkende knieën de slotafdali­ng inging. Er was trouwens nog een tweede weerfenome­en op komst. De ‘storm Pogacar’ blies alle tegenstand richting de ondergelop­en Alpenweide­n en kietelde de ontsnapte Teuns nog stevig in de kuiten. Maar de Halenaar verdapperd­e, reed de downhill van zijn leven en Dylan - jawel, vernoemd naar vond zijn Shelter from the storm onder de aankomstbo­og.

RIT 5

Wheels - Foo Fighters

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium