Het Belang van Limburg

Vandaag opponent bekend in duel van vijf miljoen

-

Vanmiddag (12 uur) vindt in Nyon de loting van de derde voorronde van de Champions League plaats. KRC Genk wordt dan gekoppeld aan Shakthar Donetsk, Monaco, Benfica of de winnaar van het duel (in de tweede ronde) Celtic-Midtjyllan­d.

Het is voor KRC Genk meteen menens in Europa, de inzet van het eerste duel op 3 (of 4) en 10 augustus is een plaats in de play-offs van de Champions League. Dat ticket is op zich al vijf miljoen euro waard, bovendien moet dan nog slechts één horde worden genomen op weg naar een vierde deelname aan de Champions League.

Ook coach John van den Brom kijkt dus vol spanning uit naar de loting, al staat hij op het moment dat de plastic balletjes worden geopend langs de zijlijn te coachen. Genk oefent maandag om 12 uur immers met gesloten deuren tegen MVV, omdat Van den Brom zijn volledige kern voldoende wedstrijdr­itme wil gunnen in de aanloop naar de competitie. “Een voorkeur bij de loting heb ik niet”, aldus Van den Brom. “Op papier lijkt de winnaar van CelticMidt­jylland de meest haalbare kaart. Maar een voetbalwed­strijd speel je nooit op papier. We zullen sowieso een erg sterke tegenstrev­er treffen, anderzijds is het ook heel mooi om zelf in dat rijtje van clubs te staan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium