Het Belang van Limburg

“Jammer maar wel heel leerrijk”

- SUPERCUP Marnik Geukens

Genk-coach John van den Brom stak na de nederlaag in Brugge niet onder stoelen of banken dat hij graag de Supercup had gewonnen. “Jammer dat we onze voorsprong zo snel weggaven, maar het was wel een leerrijke avond, waarop ik ook veel goeie dingen gezien heb.”

Van den Brom miste in zijn team nog de vastigheid van vorig seizoen. “Omdat nog niet iedereen beschikbaa­r was en een aantal spelers amper enkele trainingen achter de rug hebben, was het soms even zoeken. Toch kwamen we via een heel goeie goal op voorsprong. Jammer dat we op slag van rust nog de gelijkmake­r slikten na een foutje van Sadick, die te makkelijk een hoekschop weggaf. Een leermoment, want zulke fouten worden door een sterke tegenstrev­er genadeloos afgestraft. Dat zullen we zeker moeten meenemen naar de competitie­start en onze eerste wedstrijde­n in de voorrondes van de Champions League.”

Van den Brom was tevreden dat er opnieuw publiek in de tribunes zat. “Ik kijk nu al uit naar onze eerste thuismatch tegen Oostende. Ik denk wel dat het thuispubli­ek een rol speelde in de snelle 2-1 en 3-1 na rust. Die vielen veel te makkelijk, ik vond het wel een vrij licht gegeven strafschop. Daarna deden onze invallers het goed, jammer genoeg viel de 3-2 van Uronen net te laat.”

Lof voor Trésor

Van den Brom was vol lof voor de prestatie van Trésor. “Hij heeft opnieuw heel mooie dingen getoond. Niet alleen aan de bal, ook bij balverlies reageerde hij prima. Op dat foutje na liet ook Sadick goeie dingen zien, net als Eiting na rust. Jukleröd had het lastig, hij moest het vaak tegen twee man opnemen en mist matchritme. Voor hem is het goed om zo’n stevige wedstrijd in de benen te hebben. Er zijn in elk geval genoeg positieve dingen om mee te nemen naar de start van de competitie.”

Clement bedankt fans

Philippe Clement toonde zich tevreden met het resultaat én de prestatie van zijn ploeg. “Wij domineerde­n voor de rust maar creeerden toen door een gebrek aan finesse te weinig gevaar. De ploeg reageerde knap op de achterstan­d. Na de gelijkmake­r was de kwaliteit er na rust aanvallend wel.”

Lang en De Ketelaere zetten Club tijdens een furieuze start van de tweede helft op weg naar een zestiende Supercup. “We hadden zelfs nog vaker kunnen scoren”, aldus Clement. “Met dank aan onze fans. Ze gaven ons enorm veel energie, de connectie tussen spelers en supporters was meteen terug. Een fantastisc­h gevoel. Maar laat ons beide voetjes op de grond houden. Dit is heel mooi meegenomen in de voorbereid­ing maar ook niet meer dan dat.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? John van den Brom met Angelo Preciado.
FOTO JEFFREY GAENS John van den Brom met Angelo Preciado.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium