Het Belang van Limburg

Draw tegen Eupen

-

STVV speelde in de laatste oefenpot van de voorbereid­ing 1-1 gelijk tegen Eupen. Ngoy bracht de bezoekers op voorsprong, Brüls maakte gelijk: 1-1.

STVV-coach Bernd Hollerbach begon tegen de Panda’s met een driemansve­rdediging en Daniël Schmidt in doel. Wolke Janssens en Ko Matsubara waren de opkomende backs van dienst. Op het kwartier besloot aanwinst Koita - die acties probeerde te maken, maar faalde in de afwerking - een goeie kans. op de doelman. Ngoy deed beter, hij bracht Eupen op slag van rust op voorsprong: 0-1, een koude douche voor STVV.

Beter in 4-3-3

De Kanaries leverden beter spel na de koffie, met meer pressing op de bal. Echt succesvol werd STVV pas toen de 3-5-2 (5-3-2 in de omschakeli­ng) een 4-3-3 werd. Balongo loste daarvoor Buatu af en versterkte de aanvalslin­ie. Diezelfde Balongo leek op weg naar de gelijkmake­r, maar zijn poging strandde tegen de paal. Vlak voor tijd kwam de 1-1 er toch. Brüls hing de bordjes gelijk met een zwabberbal waarop de doelman zich verkeek. Zo sluit STVV de voorbereid­ing af met een billijk gelijkspel. Zondag 25 juli om 21 uur openen de Kanaries de competitie voor eigen volk tegen AA Gent.

STVV: Schmidt – Janssens, Caufriez, Buatu (75’ Balongo), Lavalée, Matsubara - Durkin, Brüls, Van Dessel – Koita, Mboyo.

DOELPUNTEN: 44’ Ngoy 0-1, 88’ Brüls 1-1. SCHEIDSREC­HTER: Visser.

 ?? FOTO JG ?? Mboyo omhelst Brüls.
FOTO JG Mboyo omhelst Brüls.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium