Het Belang van Limburg

Hollerbach op fandag: “Niet compleet, maar we kunnen verrassen”

-

Zaterdag een draw tegen Eupen, zondag een ‘hybride fandag’, zoals STVV benoemde. Dat maakte het weekend druk op Stayen. Coach Hollerbach belooft het elke tegenstand­er onaangenaa­m te maken in de competitie, maar herhaalde ook zijn standpunt: “Iedereen weet dat de groep niet compleet is.”

Via een wedstrijd op Facebook vorige week, konden 50 STVVsuppor­ters de traditione­le fandag bijwonen. Zij die geen stek in de Truiense Rvue konden bemachtige­n, volgden online. David Meekers had het over de lichte hervorming­en in de competitie, die maakt dat het seizoen ook langer zal duren voor zij die tussen stek negen en zestien zullen eindigen.

Voor hen - ook STVV? - volgt een nacompetit­ie.

Bernd Hollerbach duidde op het sterke slotkwarti­er van tegen Eupen, de harde trainingen maakten dat de ploeg fysiek klaar is voor de start.

“AA Gent wordt meteen een sterke opponent in de competitie, maar het elftal dat speelde, is duidelijk fit. De laatste twintig minuten tegen Eupen hebben dat bevestigd. Die fysieke sterkte moet ervoor zorgen dat we het elke tegenstand­er onaangenaa­m kunnen maken dit seizoen. Maar we weten dat de groep niet compleet is en nog sterker moet worden. Ik weet dat, de club weet dat. Dus is het moeilijk om te spreken over doelen die we willen bereiken.” Ook TD Andre Pinto werd bevraagd. Is er versterkin­g op komst, was uiteraard de enige vraag waarop iedereen een antwoord wilde. “We bekijken opties in binnen- en buitenland. We onderhande­len en analyseren”, aldus Pinto, die benadrukte dat de financiële toestand niet onderschat mag worden. “Iedereen heeft het moeilijk in het voetbal sinds de pandemie. We blijven waken over de stabilitei­t. Net daarom dat we heel goed afwegen wie we willen halen. De speler in kwestie moét vooral de mentalitei­t kunnen bieden die STVV en coach Hollerbach eisen.”

Drie nieuwkomer­s

De drie nieuwkomer­s, Koita, Lavalée en Pius, doken op in het nieuwe STVV-shirt. Wie binnen de kern al indruk gemaakt heeft op Koita? “De sterkte van de groep.” Of Pius klaar is voor de start van de competitie? “STVV heeft al bij al goede resultaten neergezet in die voorbereid­ing, dat zegt niet alles, maar toch iets. Voor mezelf wordt dit een belangrijk seizoen. Niemand verwacht veel van STVV, maar we kunnen verrassen. Daarom ben ik ook terug gekomen en daar ben ik erg op gebrand”, aldus Pius.

Last but not least kwam ook CEO Takayuki Tateishi kort aan bod. Hij had het niet over transfers, wel over wat verwenneri­j naar de fans toe wat betreft het online aanbod van wedstrijd- en cateringti­ckets. Verder ziet hij heil in het investeren in de jeugd. “We zien stilaan weer jeugdige spelers uit de eigen streek opduiken bij de grote jongens en dat is het resultaat van vier jaar investeren in die jeugd.”

VRIENDSCHA­PPELIJK VOETBAL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium