Het Belang van Limburg

Drie conclusies van voorbereid­ing Standard: “Hebben nog nieuwe spelers nodig”

-

Wat voor een Standard mag KRC Genk vrijdag verwachten? De Rouches weten het allicht zelf niet goed. Zaterdag tegen Rennes werd een 3-0-voorsprong alsnog uit handen gegeven. Drie conclusies van de Luikse voorbereid­ing.

1 Consequent in harde

keuzes

Waren er allemaal niet bij tegen Rennes: Carcela, Boljevic, Dussenne, Tapsoba en Lestienne. Zij mogen uitkijken naar nieuwe clubs en haalden de voorbije oefenwedst­rijden de kern niet. Zoals bekend durft Mbaye Leye harde keuzes maken. Zo kwam Selim Amallah, die voor acht miljoen euro te koop staat, deze voorbereid­ing niet in actie. Hij sloot door interlandv­erplichtin­gen later aan en testte bij terugkeer ook nog eens positief.

Alles wijst erop dat de spelmaker er vrijdag tegen KRC Genk niet bij is. “Het is een keuze van het moment”, vertelde Leye over Amallahs afwezighei­d. “De anderen hebben er tot nu toe een goede voorbereid­ing opzitten. Selim is op fysiek vlak misschien klaar, maar we doen het voorlopig zonder hem.”

2

Jeugdige achterhoed­e

Tegen Rennes bestond de Luikse achterhoed­e uit aanvoerder Kostas Laifis (28), Moussa Sissako (20) en Ameen Al Dakhil (19). Laatstgeno­emde lijkt zich tegen Genk op te mogen maken voor zijn profdebuut. Merveille Bokadi is nog altijd herstellen­de van zijn zware achillespe­esblessure. Al Dakhil maakte zaterdag indruk met zijn voetballen­d vermogen, maar moest na een uur inrukken. Bij een 3-0-stand trok hij een doorgebrok­en speler aan zijn truitje. De ref kon niet anders dan hem een tweede geel geven. Een jeugdzonde. “Hij zal hiervan leren”, zei Leye na afloop. “Ik heb liever dat hij het nu doet dan tegen Genk. Ngoy en hij zullen nog fouten maken.”

3

Transferkr­iebels

Standard is met het Noorse Valerenga in onderhande­ling over vleugelspi­ts Aron Donnum. De 23-jarige linkspoot lijkt met zijn agressieve speelstijl gemaakt voor Standard en heeft op het eerste zicht alles om een publieksli­eveling te worden. Leye: “Ik kan moeilijk praten over spelers die op dit moment niet bij mijn club zijn. Maar er gaan zeker nog nieuwe spelers bijkomen. Dat is ook nodig.” Denis Dragus keerde terug van een matige uitleenbeu­rt aan Crotone, maar heeft zijn kans in de voorbereid­ing gegrepen. Behalve de eerdergeno­emde overbodige spelers zal ook Hugo Siquet Luik mogelijk verlaten. De talentvoll­e back staat in de belangstel­ling van Lille. De onderhande­lingen duren voort, maar verlopen naar verluidt moeizaam. Tegen Rennes ontbrak Siquet door een verrekking aan de hamstring. Men hoopt dat hij deze week de training kan hervatten en fit geraakt voor Genk.

STANDARD: Bodart - Sissako (89’ Ngoy), Al Dakhil, Laifis - Fai (79’ Pavlovic), Bastien, Cimirot (79’ Shamir), Raskin (82’ Calut), Gavory (89’ Mmaee) Dragus (69’ Dumont), Klauss (46’ Muleka). RENNES: Gomis (46’ Salin) - Assignon (65’ Traoré), Nyamsi, Aguerd (70’ Diouf), Boey (46’ Soppy) Ugochuckwu (82’ Gasnier), Tait, Bourigeaud (70’ Tchanoua) - El Castillo, Guirassy (46’ Abline), Terrier (46’ Camavinga).

DOELPUNTEN: 24’ Klauss 1-0 (strafschop), 40’ Raskin 2-0, 45+1’ Klauss 3-0, 68’ Bourigeaud 3-1, 74’ Abline 3-2, 90’ Tait 3-3.

GELE KAART: 38’ Al Dakhil.

RODE KAART: 58’ Al Dakhil (2x geel). SCHEIDSREC­HTER: Matonga.

 ?? FOTO BELGA ?? Klauss hielp Standard met twee goals aan een 3-0-voorsprong tegen Rennes, maar dat volstond niet voor de winst.
FOTO BELGA Klauss hielp Standard met twee goals aan een 3-0-voorsprong tegen Rennes, maar dat volstond niet voor de winst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium