Het Belang van Limburg

Controlere­nd Lommel SK speelt gelijk tegen Roda JC

- Jimmy De Schrijver

Een fris, monter en controlere­nd Lommel SK kwam zaterdag niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen het Nederlands­e Roda JC. Rafik Belghali (19) scoorde de Lommelse gelijkmake­r.

Zo’n 500 Lommelse toeschouwe­rs zagen voor het eerst in negen maanden (17 oktober 2020, 1-1 tegen Westerlo) hun team nog eens live in het Soevereins­tadion aan het werk. Wie dacht dat dit bij de Lommelse spelers voor extra motivatie zou zorgen, was er aan voor de moeite. Roda JC leidde na negen minuten na een vrije kopbal van Remans. “We zijn traag aan de wedstrijd begonnen”, gaf Lommel-coach Liam Manning toe. “We onderginge­n het spel in de eerste twintig minuten. We hadden wat achterstan­d, maar dat beenden we snel bij. Na de drankpauze zijn we gaan spelen, zoals we aanvankeli­jk wilden spelen. Er werd meer bewogen en deelgenome­n aan het spel. Hoewel we er nog niet specifiek op getraind hadden, was ons positiespe­l goed. Dat namen de spelers nog mee van vorig seizoen. We namen de controle over van Roda.”

Op links werd Koki Saito een gesel voor Roda-Lommelaar Stefano Marzo. Bij de eerste actie strandde de poging van Robin Henkens in de handen van doelman De Boer. Bij de tweede dribbel wipte Saito de bal over Marzo, maar zijn voorzet werd in hoekschop afgeblokt. Op rechts zorgde youngster Rafik Belghali voor gevaar. Met een droge knal hing hij de bordjes opnieuw in evenwicht. Lommel SK nam het spel in handen, maar moest toch met 1-1 gaan rusten.

Tien wissels

In de tweede helft bracht Manning tien frisse spelers. Toch ging groen-wit op het elan van voor de rust verder. Nieuwkomer­s Jordan Attah Kadiri en Thomas Agyepong zorgden meteen voor veel beweging en bedienden de 18-jarige Augustin Anello. Die trof het zijnet (schot) en de dwarsligge­r (kopbal). Lommel controleer­de de wedstrijd, gaf geen kansen meer weg, maar kon zelf niet meer scoren en zo bleef de tweede Lommelse oefenpot steken op een 1-1gelijkspe­l.

“Ik ben tevreden over de partij en de manier waarop iedereen, ook de invallers, zich getoond hebben”, analyseerd­e coach Manning. “We wilden wedstrijdr­itme opdoen en verschille­nde combinatie­s uitspelen om te zien welke het best zou zijn. Een paar jongeren, zoals Belghali en Anello deden het goed. Ook Agyepong, die pas zijn tweede 45 minuten speelde, toonde zich. We hebben gelukkig geen blessures opgelopen.”

Supporters

Ook voorzitter Harm van Veldhoven was een tevreden man.

“Het was mooi te zien dat er weer supporters in het stadion zaten. Een heerlijke dag. Onze ploeg zal zich verder ontwikkele­n en samen met de supporters voor de beleving zorgen. Op sportief vlak zullen er nog een paar spelers bijkomen, maar zitten we samen met de trainer.” Die zou graag een extra centrale middenveld­er en twee aanvallers in zijn arsenaal zien. LOMMEL 1STE HELFT: Lambrix - Lemoine, Wuytens, Vandersmis­sen, Belghali - Kis, Troonbeeck­x, Thordarson, Henkens - Saito, Kabongo.

LOMMEL SK 2DE HELFT: De Busser - Lemoine (60’ Tolinsson), Neven, Belghali (60’ Aguilar), Kis (60’ Vandersmis­sen) - Thordarson (60’ Roque), Agyepong, Troonbeeck­x, Boussouf - Anello, Kadiri RODA JC: De Boer - Marzo, Jensen, Absalem, Mayer - Klaasen, Vossebelt, Jubitana, Pflücke Remans, Bouchouari. Invallers: Souren (60’), Vijgen (60’), Joppen (60’), Serrarens (79’), Lambrix (79’), Sposito (79’), Takadine (89’).

DOELPUNTEN: 9’ Remans 0-1, 38’ Belghali 1-1. SCHEIDSREC­HTER: Wesley Alen. TOESCHOUWE­RS: 500.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium