Het Belang van Limburg

“Koele Killer” Hovo breekt kaak Garrido

- Roland Lebuf

Hasselaar Hovhannes Martirosya­n (Hovo) versloeg op het boksgala in het Koning Boudewijns­tadion de Fransman Renald Garrido en kroonde zich zo tot BeNeLux kampioen bij de super lichtgewic­hten. “Ik wil meer dan deze gordel”, reageerde Hovo meteen na zijn gewonnen kamp.

Renald Garrido (38) bezit een record dat menig profbokser hem benijdt. Niemand is er ooit in geslaagd de Fransman knock-out te meppen. Op het boksgala in het Koning Boudewijns­tadion wankelde dat record. Maar taai als hij is, incasseerd­e hij zeven ronden lang de rake mokerslage­n van Hovhannes Martirosya­n (29) alsof het strelingen waren. Tot bij aanvang van de achtste ronde hij in zijn hoek bleef en noodgedwon­gen opgaf wegens een gebroken kaak.

Andermaal sloeg “Koele Killer” Hovo toe. Acht van zijn twaalf overwinnin­gen boekte hij voor de limiet. De Hasselaar wist dat hij geen geschenken hoefde te verwachten, doseerde keurig zijn inspanning­en en sloeg keihard toe als de gelegenhei­d er was. Garrido integendee­l bleef zichzelf en zette van de eerste seconde druk en wisselde series naar het lichaam af met lijf-aan-lijfgevech­ten die Hovo te weinig kon ontlopen. “Ik heb zwaardere kampen ondergaan in mijn carrière”, zei de Fransman achteraf. “Maar zeer zelden een tegenstand­er die zo hard sloeg als deze hier. Ik had graag tot het einde oorlog gemaakt, maar het was niet verantwoor­d om door te gaan.” Hovo van zijn kant bleef er uiterlijk kalm bij. “Mijn vuisten doen pijn”, was zijn eerste reactie. Grote test geslaagd? “Ik denk het wel hé”, lachte hij. “Nu met vakantie naar Italië en daarna weer keihard werken in de gym.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Hovhannes Martirosya­n alias Hovo.
FOTO RAYMOND LEMMENS Hovhannes Martirosya­n alias Hovo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium