Het Belang van Limburg

Eigenaar bouwbedrij­f drie dagen op intensieve na schot van inbreker

- Zahra Boufker

Het gaat weer beter met Ismail Karacaer, de eigenaar van het bouwbedrij­f Probutec in Beringen die dinsdag rond 1 uur neergescho­ten werd door een inbreker. De dief, die het gemunt had op de kassa, kon na een schermutse­ling ontsnappen.

Ismail verblijft nog steeds in het ziekenhuis, maar de zaakvoerde­r van het bouwbedrij­f Probutec stelt het intussen beter. De eerste drie dagen lag hij op intensieve, waar hij voor zijn leven vocht. Een kogel trof hem in de borst en verdween via zijn rug uit zijn lichaam. Het incident gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Ismail had die avond beslist om wat over te werken en was nog wat administra­tie in orde aan het brengen. “Mijn vrouw had die avond haar vriendinne­n uitgenodig­d thuis, dus ben ik wat langer in het bedrijf gebleven”, vertelt Ismail. “Ik heb mij even in de zetel in mijn bureau gezet en ben in slaap gevallen. Toen de conciërge mij wakker belde, wist ik eigenlijk niet over wat hij het had. Ik ben meteen naar beneden gewandeld en in een mum van tijd stond ik oog in oog met een gemaskerde dief die de kassa vasthad.”

Zelf ambulance gebeld

Er ontstond een schermutse­ling en meteen erna begon de dief te schieten. “Hij schoot mij neer en liep daarna naar de glazen deur achteraan het bedrijf. Daar schoot hij nog twee keer in de richting van de uitgang. Had ik geweten dat het om een dief ging, was ik nooit naar beneden gegaan”, zegt Ismail nu. “Ik had de situatie niet goed ingeschat. Maar ik vind het wel heel erg dat inbrekers gewoon beginnen te schieten op onschuldig­en. Het is belangrijk dat de dader snel gevonden wordt, want anders doet hij het morgen weer.” Ismail herinnert zich nog het moment dat hij neergescho­ten werd. “Ik begon meteen te bloeden en ben toen in elkaar gezakt. De conciërge heeft mij uiteindeli­jk gevonden, maar slaagde er niet in om de hulpdienst­en te bellen. Hij was helemaal in shock van wat hij zag. Hoe ik het gedaan heb, weet ik niet, maar ik heb nog zelf naar de ambulance gebeld. Ik heb door de telefoon geroepen: ‘Ik ben geschoten in mijn borst, Nijverheid­spark 2 in Beringen.’ Gelukkig zijn de hulpdienst­en afgekomen en werd mijn familie verwittigd.”

Hond versuft

Ismail woont sinds één jaar met zijn gezin in Beringen. “We zijn afkomstig van Antwerpen, maar omdat we iets meer dan een jaar geleden ook hier een filiaal openden, ben ik hier komen wonen. Ik hoor vaak zeggen dat Antwerpen gevaarlijk is, maar ik heb daar in mijn leven nog nooit iets soortgelij­ks meegemaakt. Het was echt schrikken. Ik keek de dood in de ogen. Toen mijn vrouw en kinderen toekwamen, heb ik afscheid genomen van mijn gezin en heb ik gevraagd dat ze voor elkaar zouden zorgen. Ik had op dat moment zoveel pijn dat ik geloofde dat ik dood ging. Gelukkig gaat het nu beter met mij.”

Ismail wil vooral dat de dader gevat wordt. “Vermoedeli­jk gaat het om iemand uit de buurt, iemand die wist dat wij een hond hebben. Die zouden ze iets gegeven hebben om suf te worden”, zegt Ismail. “Gelukkig gaat het beter met onze hond. We zullen er alles aan doen om de dief die mij neergescho­ten heeft te vinden. We willen iedereen die die nacht iets verdachts gezien heeft oproepen om contact op te nemen met de politie.”

 ?? FOTO RR ?? Nadat hij neergescho­ten werd door een inbreker, verbleef Ismail drie dagen lang op intensieve. Intussen gaat het weer beter met hem.
FOTO RR Nadat hij neergescho­ten werd door een inbreker, verbleef Ismail drie dagen lang op intensieve. Intussen gaat het weer beter met hem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium